S-a găsit o soluţie pentru resistematizarea intersecţiei ucigaşe. Angajaţii Secţiei Drumuri Naţionale Galaţi lucrau astăzi în zonă. 

Serviciul Rutier Galați a avizat favorabil, de principiu, propunerea din 29 august a.c., a Secției Drumuri Naționale Galați, pentru resistematizarea intersecției D.N. 25 cu D.N. 2B. Aceasta este situată în localitatea Șendreni din județul Galați.

Potriviti comunicatului Inspectoratului de Poliţie Judeţean Galaţi, Secția Drumuri Naționale Galați a solicitat resistematizarea intersecției D.N. 25 cu D.N. 2B.

În baza cererii, reprezentanții Serviciului Rutier Galați și cei ai Secției Drumuri Naționale Galați s-au deplasat astăzi, 30 august, la faţa locului. După verificările din teren, s-a avizat favorabil de principiu propunerea de resistematizare. 

Mai este nevoie de nişte documente

Pentru avizul definitiv, Serviciul Rutier Galați a solicitat Secției Drumuri Naționale Galați completarea documentației, cu următoarele acte:

  • Memoriu de prezentare a lucrărilor, cu pozițiile kilometrice și metrice unde vor fi amplasate mijloacele de semnalizare prin indicatoare, marcaje și alte dispozitive speciale pentru drumurile naționale;
  • Planul de situație cu sectorul de drum pe care vor fi instalate mijloacele de semnalizare rutieră, pozițiile kilometrice și metrice unde vor fi amplasate acestea, figurarea marcajelor rutiere în concordanță cu semnalizarea instituită prin indicatoare rutiere;
  • Figurarea indicatoarelor rutiere cu specificarea simbolurilor cuprinse în SR 1848 – 1, figurarea dispozitivelor speciale (limitatoare de viteză, parapet de protecție, etc.) și după caz, distanțele față de repere fixe;
  • Planurile de situație scara 1:500, care să cuprindă situația concretă din teren.

Serviciul Rutier Galați a mai solicitat impunerea limitării de viteză la 30 km/h, montarea de panouri de avertizare pentru prevenirea accidentelor rutiere, montarea dispozitivelor rezonatoare, cât și iluminarea corespunzătoare a intersecției.

În perioada următoare, polițiștii Serviciului Rutier Galați vor desfășura mai multe activități de monitorizare a traficului rutier din zona respectivă.

 

Articolul precedentArturo Sandoval, în concert astăzi şi mâine în apropiere de Tecuci
Articolul următorUn lituanian care câştigase la cazinou, tâlhărit la ieşirea dintr-un club gălăţean