Preşedintele Curţii Europene a Drepturilor Omului (CEDO), Linos-Alexandre Sicilianos, a primit titlul de doctor honoris causa din partea Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi.

Ceremonia a avut loc sâmbătă dimineaţă, în Sala Senatului instituţiei gălăţene de învăţământ superior. Propunerea de acordare a înaltului titlu academic preşedintelui CEDO a aparţinut Facultăţii de Ştiinţe Juridice, Sociale şi Politice.

Comisia pentru acordarea titlului a fost alcătuită din: prof. univ. dr. ing. Lucian Puiu Georgescu, preşedintele Senatului Universităţii – preşedinte; prof. univ. dr. Iulia Motoc – Universitatea din Bucureşti; prof. univ. dr. Radu Carp – Universitatea din Bucureşti; prof. univ. dr. Florin Tudor – Universitatea „Dunărea de Jos”.

În vârstă de 59 de ani, profesor doctor Linos-Alexandre Sicilianos este preşedintele CEDO din luna mai a acestui an. El l-a înlocuit pe italianul Guido Raimondi, care conducea forul din anul 2015. Linos-Alexandre Sicilianos este reprezentantul Greciei la CEDO din 2011.

Articolul precedentUn cal a fost salvat dintr-un canal colector în apropierea Galaţiului
Articolul următorNoaptea Cercetătorilor Europeni, în curând în Campsuul Ştiinţei