Mariana Mărăcine s-a calificat în finala Europenelor de box de la Galați

Pugilista Mariana Mărăcine s-a calificat în finala Campionatelor Europene de box pentru juniori, care se desfăşoară la patinoarul din Galați.

Mariana Cristina Mărăcine, „Girl power”, a obţinut calificarea în finala categoriei +80 kg, după ce a învins-o clar la puncte pe bulgăroaica Penka Kostova. Sportiva din Buzău, care practică boxul de numai opt luni, va avea o misiune dificilă în lupta pentru medalia de aur în fața
rusoaicei Ekaterina Rodionova. Aceasta şi-a spulberat adversara din semifinale, ucraineana Sofia Bogdanova, în mai puțin de un minut.

Celelalte trei sportive tricolore care au boxat joi în semifinale au fost învinse, intrând astfel în posesia medaliilor de bronz. Mihaela Cristina Ciobanu (cat. 57 kg) a pierdut la puncte în faţa englezoaicei Sacha Hickey, Beatrice Melania Moldovan (cat. 70 kg) a fost învinsă prin inferioritate de Zofia Stachowiak (Polonia), iar Elena Alexandru (cat. 80 kg) a cedat la puncte meciul cu Asude Ece Ediz (Turcia).

Vineri sunt programate semifinalele băieților, de la orele 15:00 și 18:00. Patru pugilişti români vor încerca să-şi transforme medaliile de bronz în unele mai strălucitoare. Aceştia sunt: Cristinel Costel Măzăreanu (cat. 46 kg), Eusebiu Iulian Tîrzoman (cat. 50 kg), Adrian Florin Preda (cat. 54 kg) şi Cosmin Daniel Hermeziu (cat. 70 kg). Finalele competiţiei vor avea loc sâmbătă, 1 iunie, de la orele 13:00 (fetele) și de la 17:00 (băieții).

Articolul precedentInundații în comuna gălățeană Smârdan, după o ploaie torențială
Articolul următorFestivalul „Insula”, un „Untold” de Tecuci, începe astăzi la… Drăgăneşti