Gălăţeanul care şi-a decapitat mama şi i-a înfipt capul în gard nu va face închisoare, după ce o expertiză psihiatrică a stabilit că nu a avut discernământ la momentul comiterii faptei.

Ionel Mihăilă intră, astfel, în rândul puţinilor criminali din judeţul Galaţi care nu ajung după gratii, decizia irevocabilă a Tribunalului Galaţi fiind de internare a sa la Psihiatrie.

Medicii au stabilit, în urma unei expertize psihiatrice, că bărbatul, în vârstă de 39 de ani, nu a avut discernământ pe 8 octombrie 2016, la momentul comiterii crimei. În consecinţă, judecătorii au hotărât „internarea medicală până la însănătoşirea făptuitorului sau până la obţinerea unei ameliorări care să înlăture starea de pericol social”.

„Este foarte convins că a făcut un act de dreptate divină”

Bărbatul, din comuna gălăţeană Movileni, a fost acuzat de omor calificat, după ce şi-a ucis în bătaie mama, în vârstă de 71 de ani, apoi a decapitat-o şi i-a înfipt capul în gard. „Inculpatul a decapitat-o pe mama sa cu un cuţit, după care a luat capul acesteia şi l-a înfipt într-unul din parii din gardul locuinţei”, a declarat Liliana Istrate, purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi.

Anchetatorii au stabilit că Ionel Mihăilă era certat deseori de mama lui, Maria Mihăilă, pentru că nu o ajuta în gospodărie. „Inculpatul a început să o privească ca pe un duşman, ca pe un demon, aşa a spus. Este foarte convins că a făcut un act de dreptate divină. De altfel, a pus capul mamei cu spatele către biserică, pentru că spunea că nu are dreptul să privească spre biserică”, a mai declarat procurorul.

Potrivit anchetatorilor, bărbatul era cunoscut în comunitate drept un om liniştit. Unii martori au declarat că, de când se întorsese din Portugalia, unde muncise câţiva ani, Ionel Mihăilă avea un comportament bizar. „Era schimbat, cred că a luat droguri, nu ştiu. Dar era altfel. Cu maică-sa nu ştiu ce a avut, că ea i-a vrut binele mereu. S-a dus la biserică şi a spus că a tăiat un porc care îl avea pe Satana în el”, a declarat Constantina Popa, sora victimei.

Articolul precedentDoar două centre vor mai primi cereri pentru ajutorul de centrală de 3.000 de lei
Articolul următorPrins în flagrant în timp ce încerca să dea mită unui polițist