Mai mulţi gălăţeni au fost depistaţi vânzând, într-o piaţă din municipiu, găini pe care în prealabil le vopsiseră în galben, pentru a semăna cu puii de ţară.

Poliţiştii locali au fost sesizaţi de câţiva cumpărători, care au reclamat faptul că găinile au început să se decoloreze atunci când au fost puse la fiert. În urma reclamaţiilor, oamenii legii au făcut o razie în piaţa din Calea Basarabiei, unde au fost surprinse în flagrant trei persoane care vindeau găini colorate cu o substanţă galbenă.

În urma descinderii, poliţiştii au confiscat 12 kilograme de carne de pasăre, iar doi dintre vânzători au fost amendaţi. Cea de-a treia persoană a fugit în momentul în care i-a observat pe poliţişti în piaţă, abandonând marfa pe care o avea la vânzare. Potrivit unor informaţii încă neoficiale, păsările erau cumpărate dintr-un magazin angro de pe raza oraşului şi colorate apoi în galben, pentru a semăna cu puii de ţară, al căror preţ de vânzare este mult mai mare.

Carnea de pasăre confiscată a fost predată unui operator economic autorizat, pentru a fi distrusă. Cei doi vânzători prinşi au fost amendaţi cu câte 500 de lei fiecare. Poliţiştii locali au anunţat că vor continua controalele în pieţele municipiului, pentru a depista şi  alte nereguli asemănătoare.

Articolul precedentCirculația rutieră pe DJ 251, reluată după lucrări la poduri
Articolul următorŞoferi prinşi la volan cu alcool sau cu permisul suspendat