Fetei ignorate de polițiști i-a fost pusă viața în pericol. S-a depus plângere penală împotriva poliţiştilor care au lăsat-o în stradă.

Noi acuzaţii în cazul fetei de 14 ani ignorată de poliţişti, deşi era plină de sânge. Procurorii au intrat în posesia raportului de expertiză medico-legală. Actul arată că viaţa minorei a fost pusă în pericol. Inspectoratul Judeţean de Poliţie nu a finalizat ancheta disciplinară în cazul poliţiştilor. Între timp, o organizaţie non-profit a depus plângere penală împotriva lor.

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Galaţi au intrat în posesia raportului de expertiză medico-legală întocmit după consultul făcut victimei. Conform documentului, citat de purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi, viaţa minorei a fost pusă în pericol.

Nu a fost viol, dar fetei i-a fost pusă viaţa în pericol

„Persoana vătămată nu a prezentat urme de violenţă pe corp, însă aceasta a suferit o leziune a aparatului reproducător care a necesitat pentru vindecare 12 – 14 zile de îngrijiri medicale. Totodată, leziunea în cauză, prin hemoragia acută consecutivă, a pus în primejdie viaţa victimei”, ne-a declarat procurorul Traian Laurenţiu Iancu, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi.

Acesta a mai precizat că organele de urmărire penală vor efectua urmărirea penală, în baza probelor administrate, până la epuizarea probatoriului şi aflarea adevărului.

Fiindcă fata a suferit o leziune care îi putea fi fatală dacă rămânea pe stradă, anchetatorii au adăugat la dosar vătămarea corporală din culpă.

„La acest moment nu sunt probe din care să rezulte o suspiciune rezonabilă că a fost săvârşită o infracţiune de viol. În cauză, procurorul, împreună cu organele de cercetare penală vor dispune o extindere a cercetărilor şi faţă de infracţiunea de vătămare corporală din culpă, aşa cum rezultă din raportul de expertiză medico-legală”, a completat Traian Iancu.

Plângere penală, anchetă in rem

Conform sursei citate, procurorii vor mai face încă o anchetă legată de acest caz, pentru infracţiunea de abuz în serviciu.

„Pe rolul acestui parchet, la data de 7 august, a fost înregistrat un nou dosar privind denunţul unei persoane juridice, ONG, cu privire la vătămările suferite de victimă şi cu privire la activitatea celor doi agenţi de poliţie care au fost sesizaţi de public cu privire la aceste vătămări. Astfel, în cauză se va efectua urmărirea penală in rem, la acest moment, cu privire la săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu”, a conchis purtătorul de cuvânt de la parchet.

Consiliere pentru ambii adolescenţi implicaţi în relaţia sexuală

Între timp, adolescenta implicată în acest caz s-a întors în casa de tip familial unde locuia şi primeşte ajutor psihologic. Băiatul cu care a întreţinut relaţia sexuală este şi el consiliat, spun autorităţile de protecţie a copilului.

„Fata a fost externată din spital şi este în casa în care a locuit. Starea ei de sănătate este atent monitorizată, dar evoluează foarte bine. Beneficiază de servicii de consiliere psihologică, la fel şi ceilalţi copii din casă. Băiatul beneficiază şi el de consiliere psihologică, familia colaborează în sensul prezenţei lui la aceste şedinţe. Sunt deschişi pentru a primi informaţii şi a primi suportul de care au şi ei nevoie în acest moment“, ne-a explicat Tania Calcan, purtător de cuvânt al Direcţiei Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Galaţi.

 

Articolul precedentIntervenţie în forţă pentru prinderea unor hoţi de lemne
Articolul următorS-a urcat beat la volan şi a produs un accident cu două victime