Doi juniori români, calificaţi în finalele Europenelor de box de la Galaţi

Doi juniori români s-au calificat, vineri, în finalele Campionatelor Europenelor de box de la Galaţi, care se desfăşoară la Patinoarul Artificial „Dunărea”.

Cristinel Costel Măzăreanu (categoria 46 kg) şi Adrian Florin Preda (cat. 54 kg) şi-au câştigat partidele din semifinale, asigurându-şi astfel medaliile de argint. Măzăreanu a câştigat la puncte (4-1) semifinala cu Malik Şadalov (Germania) şi va lupta pentru aur cu ucraineanul Danilo Drîjak. Preda s-a impus la puncte (4-1) în faţa suedezului Alexander Fredriksson, iar în finală va boxa cu rusul Mihail Grigorian.

Alţi doi pugilişti români au fost învinşi în penultimul act al competiţiei continentale şi au rămas cu medaliile de bronz. La cat. 50 kg, Eusebiu Iulian Tîrzoman a pierdut la puncte (0-5) în faţa bulgarului Radoslav Simeonov Rosenov. La rândul lui, Cosmin Daniel Hermeziu (cat. 70 kg) a fost întrecut tot la puncte (0-5) şi tot de un bulgar, William Rosenov Ciolov.

Finalele competiţiei vor avea loc sâmbătă, 1 iunie, de la orele 13.00 (fetele) și 17.00 (băieții). România are şi o junioară în lupta pentru medaliile de aur, Mariana Cristina Mărăcine, care va boxa în finala cat. +80 kg cu rusoaica Ekaterina Radionova. România a aliniat la Europene un lot de 26 de pugilişti, având asigurate opt medalii, dintre care cinci de bronz.

Articolul precedentSemimaratonul Galați 2019 se va desfășura duminică
Articolul următorConcurs de pictură în aer liber, pe Faleza Dunării din Galaţi