Handbalistele de la CSM Galați au pierdut la limită meciul cu Dacia Mioveni, și a ratat șansa de a se apropia de locurile de baraj pentru menținerea în Liga Națională de handbal feminin.  După o primă repriză mai slabă, în care echipa din Mioveni a condus și cu șase goluri, în partea a doua fetele pregătite de Sanda Soare au reușit să revină și să egaleze, dar au pierdut cu un gol marcat cu 20 de secunde înaintea finalului de meci.

Dacia Mioveni a început bine și a condus cu 3-0, gălățencele marcând prima dată abia în minutul 8, prin Andrița. La scorul de 2-4 echipa din Galați a ratat două aruncări de la  metri, prin Ciaoric și Vizitiu și Mioveniul s-a distanțat la 5 goluri, scor 2-7 în minutul 16. În minutul 21 Cioaric a redus handicapul la 3 goluri, scor 6-9, dar cele de la Mioveni au marcat de 3 ori la rând și au făcut ca diferența să se majoreze la 6 goluri, scor 6-12. La pauză a fost 8-13 pentru Dacia Mioveni. 

În repriza a doua gălățencele au marcat primele și treptat au început revenirea. În minutul 38 diferența s-a micșorat la două goluri, scor 14-16, iar 49 Vălean a egalat la 19. Până spre final s-a mers cap la cap, cu echipa din Mioveni la conducere, iar CSM Galați reușind să egaleze. În minutul 57 Dacia Mioveni s-a distanțat la două goluri, 22-24. Cioaric și Andrița au marcat pentru Galațirestabilind egalitatea în minutul 59. Cu 20 de secunde înaintea finalului de meci Dacia Mioveni a marcat prin Paula Toma, iar în ultimele secunde și-au apărat avantajul și CSM Galați nu a reușit să mai arunce la poartă și să reușească măcar egalarea. 

Pentru CSM Galați au jucat: Anghel, Micu, Caragea – Andrița 9, Cioaric 7, Vălean 4, Gheorghe 3, Balaban 1, Vizitiu, Marcu, Knezevic, Bokaric, Conache, Corban, Lopătaru, Prescură. Antrenor: Alexandrina Soare.

CSM Galați a rămas pe locul 14 și după etapa a 23-a din Liga Națională de handbal feminin, cu 10 puncte, la 12 puncte de primul loc de baraj, ocupat de CSM Slatina. Astăzi, de la ora 17.10, gălățencele vor întâlni pe SCM Gloria Buzău.

Foto: Alex Nicodim

Sursa: Realitatea de Galati