În cadrul unei conferințe de presă de la Consiliul Județean au fost prezentate investițiile făcute pentru Spitalul Județean și evoluția acestora.

Lucrările de consolidare, eficienţă energetică, extindere şi modernizare a Unităţii de Primiri Urgenţe şi de amenajare a unei noi secţii de Prosectură şi Anatomie Patologică  sunt în defășurare la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă “Sf. Apostol Andrei” Galaţi. Au fost prezentate de asemenea simulări ale viitoarelor secții de ginecologie și neonatologie după finalizarea lucrărilor de consolidare, reprezentanții presei având astăzi acces la ele.

“După ce fiecare stâlp de rezistenţă este consolidat, se renovează toate saloanele şi cabinetele medicale. Se schimbă uşile şi geamurile unde este nevoie de acest lucru, se pun instalaţii sanitare noi, se schimbă plafoanele şi se montează covor de trafic intens. Secţiile de ginecologie şi neonatologie vor putea primi pacienţi în cel mai scurt timp, fiind nevoie doar de montarea mobilierului şi a echipamentelor medicale. La fel vor arăta şi restul secţiilor, pe măsură ce vom finaliza lucrările de consolidare şi eficienţă energetică”, a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.

Lifturile vechi ale spitalelor vor fi înlocuite, iar fațada va fi schimbată, lucrările în desfășurare fiind deja vizibile. În plus, vor fi schimbate toate conductele din subsolul unităţii medicale, se va implementa un sistem de sterilizare a aerului din sălile de operaţie şi se va monta pe acoperişul spitalului o instalaţie de producere a energiei din surse regenerabile. Constructorii lucrează şi la noua secţie a Unităţii de Primiri Urgenţe. O altă secție care prinde contur este secţie de Prosectură şi Anatomie Patologică, iar în curând va fi emis ordinul de începere a lucrărilor de extindere, modernizare şi dotare a Ambulatoriului de Specialitate. 

“Am ajuns aproape de jumătatea acestei lucrări, prin care vom dubla suprafaţa actuală a secţiei de urgenţe. Mai mult, vom dota noua Unitate de Primiri Urgenţe cu un computer tomograf, pe care l-am achiziţionat deja. De fapt, am finalizat procedurile de achiziţie publică pentru toate echipamentele medicale care vor intra în dotarea noii Unităţi de Primiri Urgenţe”, a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi

“Investim şi pentru dotarea cu echipamente medicale de ultimă generaţie. Astfel, doar anul acesta, Spitalul Judeţean Galaţi va achiziţiona aparatură medicală de peste 51 de milioane de lei. Cea mai mare parte a sumei este asigurată din bugetul propriu al Consiliului Judeţean”, a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.

Imagine

Imagine

Imagine