Apele au ieşit din nou din matcă la Corod, creînd panică printre localnici

Apele au ieşit din nou din matcă la Corod, creînd panică printre localnici. Vremea extremă continuă să creeze probleme în judeţul Galaţi.

În urma ploilor torenţiale, pârâul Corozel, care traversează localitatea Corod, şi-a ieşit din nou din matcă, luni seară, şi i-a speriat rău pe localnici.

„În urma precipitaţiilor căzute în după-amiaza zilei de 24 iunie, în bazinul pârâului Corozel s-a format o viitură care a afectat mai multe case, curţi şi anexe. În sprijinul cetăţenilor din localitate au fost mobilizaţi 25 de pompieri militari, cu opt motopompe”, ne-a declarat lt. col. Eugen Chiriţă, putătorul de cuvânt al ISU Galaţi.

Comisii de evaluare pentru stabilirea pagubelor

În timp ce pompierii se luptau să scoată apa din curţile oamenilor, autorităţile locale au făcut comisii care să evalueze pagubele. „Din primele verificări, am stabilit că apa a intrat în şase case, dar în bucătării, nu în camerele de locuit, şi în 51 de gospodării. La acestea se adaugă curţi şi grădini, dar şi culturi agricole, care oricum erau distruse de viitura de la începutul lunii. De atunci şi până acum, nu s-a reuşit, din păcate, curăţarea digului de pe Corozel, aşa că viitura a lovit din nou”, a explicat Vasile Cârjeu, primarul din Corod.
Din fericire nu au fost victime umane şi nici persoane care să necesite evacuarea din locuinţe.
Din păcate, ploile violente au continuat şi marţi, aşa că pericolul nu a trecut încă pentru  localnicilor din Corod.

Articolul precedentPrimarul i-a cerut demisia directorului Gospodărire Urbană
Articolul următorUn cioban din Galaţi a murit după ce a fost lovit de trăsnet