Zeci de gălăţeni au plecat, în jurul orei 13.00, spre Bucureşti, pentru a participa la mitingul care se va desfăşura în această seară în Piaţa Victoriei.

Cei care au dorit să ia parte la protestul împotriva guvernării PSD-ALDE s-au organizat pe Facebook şi au stabilit ca loc de întâlnire parcarea din faţa Sălii Sporturilor. Pe esplanadă am întâlnit inclusiv două maşini din Belgia, cu gălăţeni care lucrează în zona Ţărilor de Jos.

La ora 13.00 fix, caravana a plecat la drum spre Capitală, pe un traseu prestabilit. După ce au străbătut Brăila, prin centrul oraşului, protestatarii gălăţeni au făcut joncţiunea cu vecinii de la sud, înainte de intrarea în staţiunea Lacu Sărat. În continuare, traseul stabilit de organizatori, grupul de Facebook „Revoluţia continuă”, cuprinde o staţionare la Urziceni, în jurul orei 15.30, unde caravanei i se va alătura coloana de autoturisme care vine dinspre Iaşi.

Înainte de intrarea în Bucureşti, coloana de automobile din Moldova se va împrăştia, ca să nu fie luată în primire de maşinile Poliţiei, iar în Piaţa Victoriei va ajunge fiecare pe cont propriu.

Trebuie remarcat şi faptul că plecări spre Bucureşti, individuale sau în grupuri mai mici, în funcţie de afinităţile politice, au mai existat în cursul dimineţii.

Cei care nu au putut să facă deplasarea în Capitală şi-au dat întâlnire la ora 18.00, în faţa Prefecturii locale, locul tradiţional de protest al manifestanţilor gălăţeni.

Articolul precedentSingura plajă publică din Galaţi s-a redeschis, dar tot fără apă în bazine
Articolul următorAproape 100 de şcoli din Galaţi vor fi reparate în această vară