Vali Ştefan, unul dintre jucătorii de legendă ai echipei de fotbal Oţelul Galaţi, a revenit din Cipru pentru a prelua funcţia de manager general al noului club creat de suporteri, SC Oțelul Galați, care şi-a propus să nu mai rateze, anul acesta, promovarea în Liga a II-a.

Valentin Ștefan s-a născut la Galaţi, pe 25 iunie 1967. A fost căpitanul celei mai frumoase generaţii din istoria clubului, care în anii ‘90 s-a clasat de două ori consecutiv pe locul al patrulea în campionat şi a jucat în Cupa UEFA. În ultimii ani ai carierei, Vali Ştefan a jucat în Cipru, la Omonia Nicosia şi apoi la Anagennisi Derynia.

Din 2006, Vali Ştefan s-a stabilit în Cipru, unde a antrenat în special la nivel de juniori, reuşind în 2013 să câştige campionatul Ciprului cu echipa sub 17 ani de la Omonia. A spus mereu, în ultimii ani, că este respectat şi iubit în Cipru, astfel că renunţarea la viaţa fericită din Insula Afroditei pare o surpriză. „Nu cred că am să mă mai întorc. M-am stabilit aici pentru totdeauna”, declara Vali Ştefan în 2013.

„Mă simt dator moral faţă de această echipă”

În cele din urmă, pasiunea pentru Oţelul a învins. „Este un moment emoţionant pentru mine, o nouă provocare. Am acceptat, în primul rând, pentru că mă simt dator moral faţă de această echipă, care mi-a dat foarte mari satisfacţii, jucând aici de la juniori până aproape de încheierea activităţii. Ajunsesem să-mi fie puţin jenă ştiind că echipa joacă în Divizia C. Sper că uşor, uşor, vom aduce din nou bucuriile acelea mari suporterilor noştri”, a spus Vali Ştefan, la semnarea contractului cu SC Oţelul.

În acelaşi timp, un alt fost mare jucător, Stelian Bordieanu, va reveni pe banca tehnică a echipei, ca antrenor principal. Stafful tehnic al acestuia va fi alcătuit din Tudorel Pelin (antrenor secund), Iulian Olteanu (antrenor cu portarii) și fostul antrenor principal, Alexandru Ciobanu (preparator fizic). Bordieanu s-a alăturat de la început proiectului de renaștere a clubului și a fost tehnicianul care a dus Oţelul în Liga a III-a în primul sezon de la înfiinţare.

Articolul precedentŞoferi prinşi băuţi şi fără permis pe şoselele Galaţiului
Articolul următorFiscul gălăţean vinde la licitaţie autoturisme de lux