Scandal mare la Târgu Bujor după ce poliţiştii l-au condus la spital, pentru stabilirea alcoolemiei, pe un şofer prins la volan beat şi fără permis. Finul acestuia, aghezmuit de asemenea, a încercat să-l scape de poliţie cu binişorul, după care a făcut scandal. 

În seara zilei de 27 august, puţin  după opra 21,00, în timp ce patrulau la Măstăcani, polițiștii din cadrul Secției 5 Poliție Rurală Rădești au încercat să oprească în trafic un autoturism care circula pe D.J. 255. Observând aceste semnale, bărbatul aflat la volanul autoturismului a demarat în marșarier. A mers aproximativ 50 m, după care a întors și a pornit spre Fârțănești.

Polițiștii au plecat în urmărirea acestuia, cu semnalele acustice și luminoase pornite și, după aproximativ 1 km, conducătorul auto a oprit mașina undeva în Chiraftei.

Fără permis şi cu alcool în aerul expirat

Cu ocazia verificărilor, s-a constatat că bărbatul de 29 ani, din municipiul Galați, are permisul de conducere suspendat. Mai mult, la testarea alcoolscop, acesta avea 0,62 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Din acest motiv, a fost condus la spitalul din Târgu Bujor, pentru prelevarea de mostre biologice și a stabilirii alcoolemiei. Polițiștii i-au întocmit dosar de cercetare penală pentru conducerea unui vehicul fără permis și sub influența alcoolului.

Finul vine în ajutor

În jurul orei 22,00, după prelevarea mostrelor biologice, la spital a ajuns, la volanul un ui autoturism, un bărbat de 37 ani, din localitate. Acesta a declarat că este finul șoferului oprit în trafic. Imediat, a început să-i adreseze polițistului ce-l însoțea pe naşul său rugăminți și promisiuni pentru rezolvarea incidentului produs.

Fiind refuzat categoric, bărbatul s-a urcat la volanul autoturismului cu care venise și a demarat în viteză. A urmărit autospeciala poliției în care se afla nașul său, până la sediul poliției Orașului Târgu Bujor.  Odată ajuns aici, i-a adresat injurii și amenințări aceluiași polițist. A continuat să folosească un  limbaj violent chiar și după ce a fost încătușat și condus în incinta poliției.

Testat, s-a demonstrat că bărbatul avea şi el 0,57 mg/l alcool pur în aerul expirat, dar a refuzat prelevarea de mostre biologice, pentru stabilirea alcoolemiei în sânge.

A fost sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Bujor cu privire la acest incident, polițiștii întocmind dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ultraj și refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.

 

 

 

Articolul precedentAproape jumătate din drumurile naționale din județul Galați ar putea fi asfaltate anul acesta
Articolul următorS-a urcat beat mort pe tractor şi a lovit o copilă