Un bărbat de 83 de ani, cel de-al zecelea bolnav de gripă din Galaţi

Care of a patient

Un bărbat de 83 de ani este cel de-al zecelea bolnav de gripă din Galaţi în acest sezon rece, a anunţat Direcţia de Sănătate Publică (DSP).

Gălăţeanul a fost diagnosticat, oficial, cu gripă, zilele trecute. Medicii au stabilit că pacientul, care suferă de mai multe boli cronice, nu a fost vaccinat. Conform DSP Galaţi, bărbatul este infectat cu virusul gripal AH3.

Din cauza vârstei, a afecţiunilor de care suferă şi a pericolului agravării acestora pe fondul contactării virusului gripal, pacientul a rămas internat în spital, sub supraveghere medicală.

Numărul cazurilor de gripă înregistrate în Galaţi, de la începutul sezonului rece, ajunge, astfel, la zece, şapte cu AH3 şi trei cu AH1. Din păcate, trei dintre pacienţii diagnosticaţi cu gripă au decedat, toţi fiind în evidenţe cu boli cronice.

Primul gălăţean decedat din cauza gripei a murit la Spitalul de Boli Oncologice din Iaşi, iar al doilea, o femeie de 51 de ani, şi al treilea, un bărbat de 68 de ani, au încetat din viaţă la Spitalul de Urgenţă din Galaţi.

Articolul precedentO maşină a luat foc în parcarea unui supermarket din Micro 17
Articolul următorGripa a mai făcut o victimă în Galați, o femeie şi-a pierdut viaţa