Singura plajă publică din Galaţi s-a redeschis în această săptămână, dar tot fără apă în bazine, după ce a avut parte în ultima lună de reparaţii în valoare de peste 63.300 de euro.

Accesul la Plaja „Dunărea” este gratuit, dar în complexul de agrement se pot folosi doar plaja, duşurile şi grătarele. Bazinele sunt practic distruse şi pare greu de crezut că vor mai fi vreodată funcţionale. De asemenea, nu există nici măcar o terasă sau un chioşc, de unde să poţi cumpăra un suc, o sticlă de apă sau o bere.

Plaja „Dunărea” a fost închisă în 2014, de inspectorii sanitari, din cauza mizeriei din interiorul complexului. În 2016, după o reparaţie la foc automat, baza de agrement a fost redeschisă în luna august, doar pentru plajă, deoarece bazinele nu au putut fi umplute cu apă, din motive sanitare.

O nouă încercare de a deschide zona de agrement a fost făcută în aprilie 2017, când complexul a fost preluat de un investitor privat, Karan Business & Finance. Deşi a promis o investiţie de peste 6,2 milione de euro, acesta nu a realizat practic nimic. Pentru nerespectarea angajamentelor, contractul a fost reziliat, iar plaja a revenit, la începutul acestei veri, în administrarea Primăriei Galaţi.

Articolul precedentGalaţiul va găzdui, vineri şi sâmbătă, un turneu amical de handbal feminin
Articolul următorZeci de gălăţeni au plecat la Bucureşti, pentru mitingul din Piaţa Victoriei