În urma ploii torenţiale de vineri seara, traficul rutier s-a desfăşurat cu dificultate pe DN 25, în zona localităţii gălăţene Vameş, în timp ce în comuna Slobozia Conachi mai multe gospodării au fost inundate.

Județul Galați a fost din nou sub avertizare de Cod portocaliu de ploi, averse torențiale fiind semnalate în mai multe localități, astfel că problemele nu au întârziat să apară. Purtătorul de cuvânt al ISU Galaţi, Eugen Chiriţă, a declarat că traficul rutier pe DN 25 s-a desfăşurat cu dificultate pe o porţiune de circa 50 de metri, în zona Vameş, unde apa a măsurat pe carosabil circa 25 de centimetri. Traficul nu a fost oprit, circulându-se cu dificultate, iar apa s-a scurs destul de repede, după ce au fost pornite pompele de desecare.

Primarul comunei Slobozia Conachi, Emil Dragomir, a postat pe Facebook mai multe clipuri video din localitate, în care se văd câteva curți inundate. De asemenea, tot la Slobozia Conachi, o porțiune din drumul județean a fost acoperită de ape. Ploile nu au durat însă foarte mult, astfel că apa nu a intrat în nicio casă.

În același timp, două tornade au avut loc în apropierea comunei Cuca, acestea fiind filmate de un localnic, care a postat clipurile pe Facebook. Tornadele s-au format în câmp și nu au ajuns în localitate, unde ar fi putut produce pagube.

Articolul precedentUn bărbat a murit strivit de o dubă care dădea cu spatele
Articolul următorSpectacol de lumini, muzică şi lasere la Universitatea „Dunărea de Jos”