Peste 800 hectare de culturi şi pomi fructiferi au fost afectate de grindină

Peste 800 hectare de culturi şi pomi fructiferi din judeţul Galaţi au fost afectate de grindină şi îngheţ, în perioada 30 aprilie – 3 mai.

Potrivit directorul Direcţiei pentru Agricultură Galaţi, Valentin Huciu, grindina s-a semnalat pe 30 aprilie în zona localităţilor Munteni şi Negrileşti, iar pe 3 mai, la Cerţeşti. Pe raza acestor localităţi, au fost afectate în total 216 hectare de culturi, dintre care 110 hectare de rapiţă, 47 hectare de porumb, 32 hectare de floarea soarelui şi suprafeţe mai mici de nutreţ, grâu şi legume.

Valentin Huciu a mai precizat că, în aceeaşi perioadă, îngheţul şi bruma au afectat în proporţie de 65% o suprafaţă de 589 de hectare de pomi fructiferi, dintre care cireş şi vişin – 215 hectare, prun – 147 hectare, măr – 146 hectare, dar şi livezi de cais, piersic, păr şi gutui.

Conform şefului Direcţiei pentru Agricultură, atât în cazul grindinei cât şi al îngheţului au fost constituite comisii de evaluare. Acestea vor cuantifica situaţia din zonele afectate, pe baza rapoartelor transmise de comitetele locale pentru situaţii de urgenţă.

Articolul precedentTracta o maşină fără să aibă permis corespunzător
Articolul următorBeţi şi fără permise de conducere, la volanul unor maşini neînmatriculate