Parcul „Eminescu” din Galaţi a fost inaugurat, după lucrări de modernizare

Parcul „Mihai Eminescu” din zona centrală a Galaţiului a fost inaugurat, miercuri seara, după o serie de lucrări de modernizare.

Numeroși gălățeni au participat la eveniment, marcat de un spectacol folk-rock, susţinut de artiştii Teatrului Naţional de Operă şi Operetă „Nae Leonard”. De asemenea, cei prezenţi au avut parte de un moment poetic, oferit de Elena Anghel şi Oana Mogoş, actriţe ale Teatrului Dramatic „Fani Tardini”.

Parcul – monument istoric – a fost supus unor ample lucrări de modernizare, care au durat aproape 14 luni. Au fost reamenajate zonele verzi şi aleile pietonale, s-au realizat o nouă fântână artezienă şi instalații electrice de iluminat, s-a instalat mobilier urban nou. Lucrările au fost executate de firma Rovis Lider, valoarea contractului fiind de 4.108.684 de lei (cu TVA).

Parcul „Mihai Eminescu” este menționat prima dată în istoria Galațiului în anul 1880. În parc se află o statuie de marmură a poetului Mihai Eminescu, considerată cea mai veche din ţară, executată în 1911 de Frederic Storck.

Articolul precedentBricul „Mircea” va reveni la Galați, după 80 de ani
Articolul următorPermis de conducere fals descoperit la controlul de frontieră