Panică în cartierul Mazepa, din cauza unui miros înțepător de gaze

Panica s-a instalat, miercuri seara, în cartierul gălăţean Mazepa, din cauza unui miros înțepător de gaze, în apropierea unui bloc.

Locatarii unuia dintre blocurile care se tasează, precum şi angajaţii unui magazin aflat la parter au fost cei care au dat alarma la 112. La faţa locului a fost trimis un echipaj al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Galaţi, care a izolat perimetrul.

Echipa Distrigaz, sosită şi ea în zonă, a oprit alimentarea cu gaz şi a făcut verificări pentru a stabili dacă există scurgeri. Conform specialiştilor, o vană de la un panou exterior de alimentare, aflat la suprafață, era fisurată.

Conform lt. col. Eugen Chiriță, purtătorul de cuvânt al ISU Galați, „o autospecială de stingere cu apă și spumă a fost trimisă în zonă, pentru asigurarea perimetrului. Nu s-a impus evacuarea persoanelor din bloc, pentru că gazul emanat din cauza fisurii se disipa în aer”.

„Echipa de la Distrigaz a început lucrările pentru înlocuirea vanei, iar până la finalizarea lucrării echipajul ISU va rămâne în zonă. Lucrarea se va finaliza cât se poate de repede, urmând să fie reluată alimentarea cu gaz”, a mai declarat reprezentantul ISU.

Articolul precedent53 de magazine alimentare din Galaţi, găsite în neregulă de Protecţia Consumatorilor
Articolul următorBraşovenii şi-au luat revanşa în „Cupa României”, după cele două înfrângeri de la Galaţi