O reglare de conturi, oprită în ultima clipă de trupele speciale ale Poliției. Atacul de tip mafiot urma să aibă loc la o sală de sport din Micro 40. 

Scandal în plină zi, la o sală de sport din Micro 40. Un grup de bărbați a luat cu asalt sala, pentru a-și regla conturile cu niște rivali. Doar apariția, în ultimul moment, a echipajelor de la trupele speciale a împiedicat escaladarea conflictului.

Indivizii implicați, care coborâseră din mai multe mașini, aveau probabil de reglat niște „afaceri”. Discuţiile nu au dus însă la niciun rezultat. În câteva minute, gaşca numeroasă a pornit să atace sala de sport din vecinătatea fostului Cinema „Flacăra”, cu intenţia clară de a folosi violenţa pentru tranşarea disputei.

Din fericire, în urma unui apel la 112, la faţa locului au sosit poliţiştii de la Secţia 4 şi mai apoi pe cei de la Serviciul pentru Acţiuni Speciale. Asupra indivizilor surprinşi acolo, dar şi în maşinile cu care scandalagiii tocmai veniseră, poliţiştii au găsit numeroase arme albe.

„Constatările de la fața locului ne-au condus la ipoteza că aceștia pregăteau comiterea unor fapte penale de natură gravă. Astfel, în momentul identificării, în autoturismele cu care aceștia se aflau pe o alee din municipiul Galați au fost depistate mai multe arme albe, iar lângă autoturisme câteva sticle incendiare. Autoturismele au fost ridicate pentru a fi efectuate investigații criminalistice, iar în momentul de față cercetările continuă pentru stabilirea adevărului. O parte dintre ei au încercat să fugă de la fața locului, dar ulterior au fost identificați și conduși la sediul Poliției Municipiului, pentru a fi audiați”, a precizat cms. Iulian Unguru, din cadrul IPJ Galaţi.

În cauză se fac cercetări privind infracţiunea de tulburare a liniştii şi ordinii publice.  Pentru faptele de care sunt acuzaţi, incriminaţii riscă o pedeapsă cuprinsă între trei luni şi doi ani de închisoare sau amendă.

 

Articolul precedentConferinţe şi observaţii astronomice pentru public, la Ştiinţele Naturii
Articolul următorPercheziţii în Galaţi pe urmele unor contrabandişti de ţigări