La Tuluceşti se construieşte o fabrică de dulceaţă de zmeură

În comuna gălăţeană Tuluceşti se construieşte o fabrică de dulceaţă de zmeură, investiţia, în valoare de circa 100.000 de euro, aparţinându-i unui producător local.

Omul de afaceri Sorin Pricopi cultivă zmeură, mure, afine şi lavandă, pe terenuri de pe raza comunei Tuluceşti, din apropierea municipiului Galaţi. În 2016, a început să cultive două soiuri de zmeură, pe o suprafaţă de circa 700 de metri pătraţi, pe care o deţinea în Tuluceşti. Ulterior, Pricopi şi-a diversificat producţia, cultivând mure, afine siberine şi lavandă.

Anul acesta, antreprenorul va investi 100.000 de euro într-o fabrică de procesare a materiei prime. Alături de fabrică, Sorin Pricopi are în vedere şi înfiinţarea unui centru de colectare pentru producătorii locali.

Omul de afaceri preconizează să obţină anul acesta 1.700-1.800 kilograme de zmeură şi 150-200 kilograme de mure. Prin procesarea produselor obţinute, Sorin Pricopi se aşteaptă ca vânzările brandului său, „Gustul din natură”, să crească de trei ori comparativ cu 2018.

Articolul precedentConsiliul Judeţean Galaţi are un buget-record pentru 2019
Articolul următorPoliţiştii locali gălăţeni, la vânătoare de abateri în sezonul estival