La Tuluceşti se construieşte o fabrică de dulceaţă de zmeură

În comuna gălăţeană Tuluceşti se construieşte o fabrică de dulceaţă de zmeură, investiţia, în valoare de circa 100.000 de euro, aparţinându-i unui producător local.

Omul de afaceri Sorin Pricopi cultivă zmeură, mure, afine şi lavandă, pe terenuri de pe raza comunei Tuluceşti, din apropierea municipiului Galaţi. În 2016, a început să cultive două soiuri de zmeură, pe o suprafaţă de circa 700 de metri pătraţi, pe care o deţinea în Tuluceşti. Ulterior, Pricopi şi-a diversificat producţia, cultivând mure, afine siberine şi lavandă.

Anul acesta, antreprenorul va investi 100.000 de euro într-o fabrică de procesare a materiei prime. Alături de fabrică, Sorin Pricopi are în vedere şi înfiinţarea unui centru de colectare pentru producătorii locali.

Omul de afaceri preconizează să obţină anul acesta 1.700-1.800 kilograme de zmeură şi 150-200 kilograme de mure. Prin procesarea produselor obţinute, Sorin Pricopi se aşteaptă ca vânzările brandului său, „Gustul din natură”, să crească de trei ori comparativ cu 2018.