Elevii de la Seminarul Teologic acuzaţi de omor au fost arestaţi

Cei doi elevi de la Seminarul Teologic acuzaţi de omor au fost arestaţi preventiv pentru 30 de zile, în cursul după-amiezii de sâmbătă.

Judecătorii de la Tribunalul Galați au admis propunerea procurorilor de arestare preventivă față de cei doi, care erau reținuți din cursul serii de vineri. Tinerii, în vârstă de 18 şi 19 ani, cercetați pentru săvârșirea infracțiunii de omor, şi-au recunoscut faptele.

„Nu există un mobil al acestei infracțiuni. A fost un conflict spontan. Inculpații se întorceau de la o petrecere, au trecut pe strada pe care locuia victima și acolo a avut loc agresiunea. Victima a fost lovită cu un cuțit și apoi cu bâte în zona capului, leziunile traumatice fiind incompatibile cu viața. A fost o discuție contradictorie între fiul victimei și cei doi inculpați, dar cei care au agresat au fost inculpații”, a declarat procurorul Liliana Istrate, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Galați.

Tinerii şi-au recunoscut faptele

Cei doi, elevi ai Seminarului Teologic din Galați, și-au recunoscut faptele și le-au povestit anchetatorilor că veneau de la banchet, când au fost abordați de fiul victimei și de încă un tânăr. Inculpații nu au dorit să dea alte declarații în fața judecătorilor, preferând să meargă pe procedura recunoașterii.

„Sunt niște copii, nu au prevăzut acest incident. A fost o abordare pe stradă. Cei doi veneau de la banchet și, în urma acestor discuții, situația a degenerat. A existat și o provocare, pentru că au fost urmăriți de părintele unuia dintre copiii cu care a existat conflictul anterior. De aici nu a fost decât un pas până la crearea altercației între tatăl, cel care îl însoțea și cei doi inculpați„, a spus avocata unuia dintre inculpați.

„Îi plăcea să poarte cuţit!”

„Şi-au recunoscut faptele. O să mergem pe o procedură simplificată, și-au manifestat această opțiune încă de la faza de urmărire penală”, a mai spus avocata. Aceasta a explicat faptul că unul dintre inculpați purta frecvent cuțit asupra lui. „Cuțitul îl avea unul dintre inculpați, îl avea în permanență, pentru că îi plăcea să dețină acest accesoriu”, a adăugat apărătoarea. Cei doi elevi erau însoțiti de încă un coleg, dar acesta din urmă nu a participat la conflict.

Conducerea Seminarului Teologic a publicat un punct de vedere legat de incident. „Referitor la abominabilul incident produs în noaptea de 23 mai, în urma căruia o persoană şi-a pierdut viaţa, Seminarul Teologic Ortodox „Sf. Andrei” din Galaţi îşi exprimă mâhnirea faţă de această situaţie. În cazul nefericit în care se va constata implicarea unor elevi din şcoala noastră în acest regretabil eveniment, după finalizarea cercetărilor legale se vor lua măsurile administrative care se impun. Condamnând cu fermitate asemenea atitudini, ne exprimăm regretul profund pentru pierderea vieţii unei persoane şi ne unim în rugăciune cu familia îndurerată”, se arată în comunicatul postat pe internet.

Articolul precedentBărbat ucis la Măstăcani, pe fondul consumului de alcool
Articolul următorOţelul a încheiat sezonul cu o înfrângere umilitoare