Doi traficanţi gălăţeni de droguri, reţinuţi de procurorii DIICOT

Doi traficanţi de droguri au fost reţinuţi de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) – Serviciul Teritorial Galaţi.

Pe data de 12 iunie, procurorii DIICOT şi ofițeri de poliție judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Galaţi au interceptat un transport de cannabis din Spania către Galaţi. A fost prinsă în flagrant o persoană care transporta aproximativ 585 grame muguri de cannabis, expediată către o persoană din municipiul Galaţi.

În aceeaşi zi, anchetatorii au efectuat şase percheziţii pe raza municipiului Galaţi, la imobile asupra cărora existau suspiciuni că membrii structurii depozitau drogurile. În urma descinderilor au fost ridicate 521 grame de muguri de cannabis, 223 comprimate ecstasy, 2 grame de cocaină, sumele de 5.000 de euro şi 6.000 lei, despre care există suspiciunea rezonabilă că provin din comercializarea drogurilor.

Tot pe 12 iunie s-a dispus reţinerea pentru 24 de ore a doi inculpaţi, pentru comiterea infracţiunilor de trafic de droguri în formă continuată şi deţinere de droguri pentru consum propriu. Cei doi au fost prezentați Tribunalului Galaţi cu propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Totodată, în cauză se efectuează cercetări faţă de o a treia persoană, sub aspectul comiterii infracţiunilor de introducere în ţară de droguri în formă continuată şi trafic de droguri în formă continuată, aceasta sustrăgându-se urmăririi penale.

Articolul precedentDezinsecţie împotriva ţânţarilor, în fiecare cartier din Galaţi
Articolul următorPedofil gălăţean trimis în judecată, după ce a agresat sexual trei minore