Din 1.960 de alegători arondaţi unei secţii, 1.899 au aceeaşi adresă. Situaţia este inedită, dar nu e nouă, la fel întâmplându-se la europarlamentare.

O secţie de votare din municipiul Galaţi, Secţia nr 45 de la Şcoala Gimnazială nr. 20, reprezintă un caz în sine. Aici sunt înscrişi în total 1.960 de alegători, dintre cere 1.899 figurează la aceeaşi adresă. Este vorba de strada Tudor Vladimirescu, nr. 174, casa profesorului de istorie Laurenţiu Maxim. Acesta a luat în spaţiu basarabeni care primiseră cetăţenia română, dar nu îşi puteau face carte de identitate.

Mai puţini decât la alegerile europarlamentare

Numărul locatarilor din acest imobil a scăzut faţă de alegerile europarlamentare din luna mai, când erau în evidenţe 1.921 de alegători. Se pare că o parte dintre cei care figurau ca locuind în imobilul profesorului Maxim, care a şi fost trimis în judecată după ce a luat în spaţiu cetăţeni moldoveni, şi-au schimbat adresa. „Ori le-a expirat cartea de identitate, ori şi-au făcut mutaţie la altă adresă”, a explicat Mariana Robea, preşedinta secţiei de votare.

La europarlamentare, doar două persoane, una dintre ele fiind chiar proprietarul, au votat. Acum, unul dintre locatarii imobilului a venit la vot încă de dimineaţă, ceea ce le-a dat speranţe membrilor comisiei de votare. „Noi suntem aici până la ora 21,00 şi sperăm să vină măcar jumătate din cei trecuţi pe listă”, ne-a spus unul dintre membrii comisiei.

Rămâne de văzut dacă, până la închiderea urnelor, se vor mai fi prezentat la vot şi alţi alegători dintre cei aflaţi pe listă.

Articolul precedentCâteva sute de pacienţi au votat în Spitalul de Urgenţă, în urna mobilă
Articolul următorPrezenţa la vot, sub media naţională şi mai slabă decât în 2014 şi 2009