Cursă-eveniment cu caiacele pe Canalul Dunăre-Marea Neagră. Pentru prima dată, se vor deschide ecluzele canalului pentru ambarcațiuni sportive. 

La împlinirea a 35 de ani de la inaugurarea Canalului Dunăre – Marea Neagră, caiaciștii gălățeni organizează  un eveniment în premieră pe canal, un obiectiv de mare importanță națională și internațională.  Canalul Dunăre Marea Neagră a fost inaugurat pe 26 mai 1984, după opt ani de la începerea lucrărilor de construcție. Canalul Dunăre – Marea Neagră leagă portul Cernavodă cu portul maritim Constanța. Folosind această rută, mărfurile din Australia și Orientul Îndepărtat, destinate Europei Centrale, scurtează drumul cu 4.000 km. Principalul avantaj al Canalului Dunăre – Marea Neagră constă în legătura directă cu Portul Constanța, cel mai mare port maritim de la Marea Neagră și unul dintre cele mai mari din Europa.

Intrarea în premieră în ecluza Cernavodă 

Continuând tradiția de promovare a sporturilor pe apă, Club Sportiv Nautic Mila 80 Galați și Imbold Galați, în parteneriat cu Compania Națională Administrația Canalelor Navigabile S.A. organizează Cursa Canal Dunăre – Marea Neagră.

Evenimentul va dura trei zile, în perioada 24 – 26 mai 2019. Pe 24 mai 2019, la ora 18,00, în Cernavodă se va instala tabăra unde se vor aduna toți participanții la cursă. A doua zi, 25 mai – la ora 7,30, se va da startul de pe malul Dunării, în amonte de podul ing. Anghel Saligny. Acolo se vor grupa toți participanții, pentru a se pregăti să intre în ecluză. La ora 8,00 este planificată intrarea tuturor ambarcațiunilor în ecluza Cernavodă Canal Dunăre – Marea Neagră, eveniment care se va realiza în premieră națională.
După parcurgerea traseului participanții se vor opri pentru înnoptare în localitatea Poarta
Albă, pe brațul Midia Năvodari (la monumentul Memorial de la Poarta Albă). Pe 26 mai – ora 9,00, este porgramată plecarea de pe brațul Midia Năvodari către Agigea. Înainte de ecluză, la sediul Companiei Naționale Administrația Canalelor Navigabile, pe partea dreaptă a canalului, va fi finalizată cursa.

Regulament și înscrieri

Cursa se va desfășura după un program și regulament bine stabilite. La acest eveniment șiau anunțat participarea sportivi din România, dar și din străinătate. Primăriile Cernavodă, Agigea și Poarta Albă, de asemenea, sunt implicate în desfășurarea acestei ture de anvergură.
Pentru înscrieri, puteți contacta organizatorii la adresa [email protected] sau la numărul de telefon 0726.693.205.

Despre Club Nautic Mila 80
Asociația Club Sportiv Nautic Mila 80 Galați , înființată în anul 2018, este o organizație neguvernamentală, non-profit, apolitică şi independentă, cu beneficiu public.
Anul trecut, cu ocazia Zilei Internaționale a Dunării, clubul a organizat Cupa Dunării de Jos,
eveniment ce a fost bine primit de către comunitatea iubitorilor sporturilor pe apă din țară și din străinătate, dar și de către copii (o parte a evenimentului a fost dedicată copiilor, prin concursuri cu tematică specifică).

Articolul precedentS-a urcat băut la volan, alegându-se cu răni și dosar penal
Articolul următor„Vrăjitor” din Galaţi, reţinut pentru înşelăciuni cu descântece