CSM Arcada Galați, la două victorii de titlul de campioană

Echipa masculină de volei CSM Arcada Galați se află la numai două victorii de titlul de campioană a României, după ce a câștigat un punct pe terenul principalei contracandidate.

În antepenultima etapă a fazei finale a Diviziei A1, gălăţenii au jucat, în deplasare, cu VM Zalău, formaţia aflată pe locul al doilea. Obiectivul era să se evite o înfrângere la zero, iar jucătorii lui Sergiu Stancu au reuşit să-l îndeplinească.

Primul set al disputei le-a revenit gazdelor, cu 25-19, după care gălăţenii le-au dominat destul de clar pe următoarele două, pe care le-au câştigat cu 25-22 şi 25-18. Cu punctul necesar în buzunar, Arcada s-a relaxat în setul al patrulea, în care sălăjenii s-au impus cu 25-13. În setul decisiv, gălăţenii au revenit în joc şi au încercat să obţină victoria, însă gazdele s-au impus la mare luptă, cu 17-15.

Scor final: VM Zalău – CSM Arcada Galaţi 3-2 (25-19, 22-25, 18-25, 25-13, 17-15), după două ore şi patru minute de joc. Punctele oaspeţilor au fost realizate de: Raici 23, Terzici 14, Mihalj 8, Sanderson 7, Bissette 5, Borovnjak 4, Perez 2 şi Kullo 1.

În urma acestui rezultat, Arcada se află pe primul loc în clasament, cu 65 de puncte, fiind urmată de VM Zalău, cu 63 de puncte. Gălăţenii mai au nevoie de cinci puncte (o victorie cu 3-0 sau 3-1 şi una cu 3-2) în ultimele două etape pentru a intra în posesia titlului naţional. În aceste runde, Arcada va juca, pe 1 mai, pe teren propriu, cu SCM Craiova (locul 3, cu 61 de puncte), iar pe 4 mai cu Steaua (locul 6), în deplasare.

Articolul precedentCSM Phoenix CSU, victorie dificilă în primul meci din play-off
Articolul următorRitualul spălării picioarelor în Arhiepiscopia Dunării de Jos