Cinci autoturisme parcate în spate blocului BR5, de pe str. Brăilei, din cartierul Mazepa al municipiului Galaţi au fost cuprinse de flăcări. La faţa locului s-au deplasat două autospeciale de pompieri de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi.

Flăcările şi scânteile produse de incendiu au urcat până la etajul 5 şi mai mulţi locatari au ieşit speriaţi din apartamente. 

Pompierii au istins focul, dar cauza incendiului este încă necunoscută.

”La momentul sosirii primului echipaj de pompieri incendiul se manifesta cu violenţă la 4 autoturisme. Acestea au ars aproape în proporţie de 100%. A fost salvat al 5 lea autoturism, care e ars rău doar pe lateral, şi din primele informaţii se pare că lângă el s-a declanşat incendiul, dar vântul l-a propagat în direcţie opusă. Se pare ca incendiul a plecat din partea din spate a autoturismului, pe dedesubt”, a precizat lt col Eugen Chiriţă, purtătorul de cuvânt al ISU Galaţi. 

Se fac cercetări atât de poliţie, cât şi de pompieri, urmând să se stabilească posibila cauză a incendiului. Nu este exclus ca focul să fi fost pus intenționat. 

Sursa: Realitatea de Galati