Laurenţiu Iorga, campion şi câştigător al Supercupei României în 2011, alături de Oţelul, s-a întors din Polonia şi a semnat un contract cu formaţia gălăţeană.

Unul dintre jucătorii exponenţiali ai echipei care a câştigat campionatul României acum şapte ani cu Oţelul, mijlocaşul ofensiv Laurențiu Cătălin Iorga va juca din nou pentru gruparea gălăţeană. Iorga a evoluat în sezonul precedent la formația poloneză de ligă secundă Wigry Suwalki.

Laurenţiu Cătălin Iorga s-a născut la Babadag, judeţul Tulcea, pe 17 martie 1988. La vârsta de 12 ani a venit la Oţelul, unde a fost cooptat în echipa de juniori. A fost remarcat de antrenorul Petre Grigoraş, care în 2007 l-a titularizat în partida cu CS Mioveni, câştigată cu 3-1.

În sezonul 2010-2011, sub comanda lui Dorinel Munteanu, Iorga a fost unul dintre jucătorii de top ai echipei care a câştigat campionatul și Supercupa. Conform statisticilor, Laurenţiu Iorga a fost cel mai bun jucător al Oţelului timp de două sezoane.

Iorga a jucat trei meciuri pentru Oţelul şi în Liga Campionilor, cea mai importantă competiţie intercluburi din lume. El a fost selecţionat de şapte ori în echipa naţională de tineret U21 şi o dată în reprezentativa U23.

După câştigarea campionatului, mijlocaşul a fost împrumutat la Astra Giurgiu, unde şi-a trecut în palmares Cupa României, singurul trofeu intern care-i lipsea. A mai jucat, în ţară, la Pandurii Tg. Jiu şi FC Voluntari, iar anul trecut a evoluat în liga secundă din Polonia, la formația Wigry Suwalki (locul 6).

La Oţelul, clubul unde a debutat în fotbalul mare și alături de care a obținut cele mai importante performanțe din carieră, Iorga va purta tricoul cu numărul 77.

Articolul precedentOţelul a devenit liderul seriei, după 7-0 cu Sănătatea Darabani
Articolul următorPesta porcină africană a ajuns la porţile municipiului Galaţi