Miercuri seara, în Sala Dinamo din Capitală, Dinamo București a învins după prelungiri, cu 86-83 (20-18, 22-20, 19-20, 15-18, 10-7) pe CSM Galați, într-o partidă care a contat pentru prima etapă a Ligii Naționale de Baschet Masculin. Jucătorii pregătiți de Florin Nini au făcut un meci foarte bun și au fost aproape să obțină o victorie importantă în fața lui Dinamo. Baschetbaliștii de la Dunăre au avut posesia cu 7 secunde înainte de final, dar o decizie discutabilă a arbitrilor la o repunere din lateral le-a anulat atacul și scorul la finalul timpului regulamentar a fost 76-76. 

Favorită clară pe hârtie, Dinamo a avut de tras serios pentru victorie într-un duel foarte echilibrat, cu multe schimbări la conducere și care a necesitat o repriză suplimentară. Galățenii au irosit o posesie importantă la finalul sfertului patru, după ce au comis o abatere de cinci secunde, dar cu 76-76 s-a intrat în overtime. Această perioadă a fost puțin mai bună pentru Dinamo, care a condus în permanență și a câștigat cu 86-83, evitând o mare surpriză.

Primul sfert a fost unul echilibrat, cu ambele echipe pe rând la conducere pe tabela de marcaj. Cea mai mare diferență de scor din acest sfert a fost de 4 puncte, scor 14-10 pentru Dinamo. Sfertul al doilea a fost asemănător cu primul, cu deosebirea cî de data aceasta gălățenii au avut 4 puncte avans, la scorul de 27-31, apoi 6 puncte, în minutul 17, scor 30-36. Pe finalul sfertului bucureștenii au revenit și la pauza mare scorul a fost 42-38 pentru Dinamo.

După pauza mare Dinamo s-a menținut la conducere și s-a distanțat la 6 puncte, scor 55-49 în minutul 25, apoi 7 puncte, în minutul 28, scor 60-53. Până la finalul sfertului gălățenii au redus handicapul la 2 puncte, scor 60-58, reușind să câștige sfertul cu 20-19 și astfel la intrarea în ultimul sfert scorul a fost 61-58. În sfertul al patrulea gălățenii au preluat din nou conducerea, 63-65 în minutul 34. Tilmon a marcat de două puncte pentru Dinamo și Grasu, cu o aruncare de 3 puncte, i-a adus pe dinamoviști din nou în avantaj. Până la final ambele echipe au fost pe rând în avantaj, iar la finalul sfertului și al timpului regulamentar de joc, scorul a fost egal, 76-76.

În over-timedinamoviștii au fost mai lucizi și după ce s-au distanțat la 5 puncte nu au mai cedat avansul reușind să se impună cu 86-83.   

Pentru CSM Galați au jucat: Harris Dyson -7p, Prijovic -19p, Mitrovic -13p, Calenic -17p, Ciotlăuș -12p, Strong -13p, Petică, Azaria, Gherman, Stan -2p, Păduraru.

Formația gălățeană dispută următoarele două partide oficiale duminică 2 octombrie și luni 3 octombrie, cu CSM Focșani și Rapid, în Cupa României. Următorul meci în LNBM pentru echipa gălățeană va fi pe 8 octombrie, în Sala Sporturilro Dunărea din Galați, când va întâlni pe Steaua București. 

Sursa: Realitatea de Galati

Articolul precedentDinamo București a învins cu 3-2 pe CSM Arcada Galați și a câștigat Supercupa României la volei masculin
Articolul următorPASTILA PENTRU SUFLET