CSM Galați a jucat duminică, 4 decembrie, în etapa a VIII-a din LNBM pe terenul vicecampioanei și deținătoarei Cupei României, CSO Voluntari. Jocul a fost pierdut de gruparea gălățeană, scor 102-81 (30-21, 24-19, 26-21, 22-20).

Calenic a marcat primele puncte ale gălățenilor în acest meci, apoi Thompson a egalat. Ciotlăuș a punctat pentru gălățeni, apoi Gotcher își transforma liberele pentru 4-4. Gotcher continua începutul excelent de meci și o ducea pe CSO Voluntari la conducere (7-4), Tohătan prelungind run-ul vicecampioanei țării, apoi Calenic reducea la o singură posesie după three-point play-ul său de la 12-9. Gazdele au prins o altă perioadă mai bună, diferența crescând la nouă puncte, 22-13, și diferența a rămas la fel pentru Voluntari și la finalului primului sfert, 30-21.

Strong și Ciotlăuș au contribuit cu cinci puncte consecutive în favoarea celor de la CSM Galați și ecartul s-a strâns la 30-26, dar Thompson și Tohătan au răspuns repede și au urcat diferența la trei posesii, 34-26. Aproape de jumătatea sfertului doi Voluntariul s-a distanțat la 12 puncte, scor 40-28, iar la pauza mare CSO Voluntari a intrat cu un avantaj de 14 puncte, 54-40. 

În câteva rânduri a ajuns echipa din Voluntari la +16 avans în debutul reprizei secunde, Tohătan ratând libera suplimentară la 59-43. Rasheed Moore a fost cel care a mărit în continuare avantajul alb-albaștrilor. Mitrovic și Armus au semnat noi reușite pentru CSM Galați, reducând diferența la 15 puncte, scor 63-58. Gazdele s-au distanțat apoi la 21 de puncte, scor 71-50, după care Prijovic a marcat o triplă pentru gălățeni, avantajul celor de la Voluntari fiind de 19 puncte la finalul celui de-al treilea sfert, 80-61.

Galațiul a prins o serie bună în debutul sfertului patru și a redus diferența la 15 puncte, 83-68. Gazdele au revenit și s-au distanțat la 20 de puncte, 92-72 și s-a impus în cele din urmă cu 102-81, oprind astfel o serie de mai bine de o lună fără succes pe plan intern.

Darrion Strong a fost principalul marcator pentru CSM Galați cu 21 de puncte, urmat de Luka Mitrovic 17 puncte și 9 pase decisive, Andrei Calenic și Nedeljko Prijovic ambii cu câte 13 puncte, Mladen Armus 9 puncte, Marius Ciotlăuș 6 puncte, David Stan 2 puncte. Au mai jucat: Andrei Petică, Juhwan Koffi Harris Dyson, Meir Azaria, Iannis Păduraru. Rezervă neutilizată a fost Andrei Gherman.

CSM Galați este pe locul 4 în clasamentul Conferinței B cu 4/3 la general. Pentru CSM Galați urmează meciuri cu SCM Timișoara, liderul Conferinței, Dinamo, Steaua, CSM Constanța, CSM Focșani și Laguna București, toate pe teren propriu, primele patru dintre ele în acest an.  

Sursa: Realitatea de Galati

Articolul precedentSe ia în calcul vânzarea lanţului de cinematografe Cinema City
Articolul următorUnirea Braniștea câștigă cu 2-0 meciul cu Aerostar Bacău și urcă pe locul 3 în seria a II-a din Liga a 3-a