Arestați în lipsă pentru că au împușcat un bărbat în plină stradă. Procurorii gălăţeni au făcut lumină în cazul bărbatului împuşcat în plină stradă, în septembrie 2018, în cartierul Micro 21.

După mai multe cercetări și audiere victimei, procurorii au ajuns la concluzia că doi bărbaţi, Constantin Dragoş Caciu şi Cosmin Petruţ Bogdan, au săvârşit infracţiunile de tentativă la omor calificat, uz de armă fără drept şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.

Cu pistoale, dar fără drept de portarmă

Constantin Caciu (foto) este recidivist, el având și în trecut alte abateri de la lege. Potrivit procurorilor, în noaptea de 15 spre 16 septembrie 2018, inculpaţii Caciu Constantin Dragoş şi Bogdan Cosmin Petruţ s-au dus  în faţa cazinoului Lisboa din municipiul Galaţi. Ei erau însoțiți de alți doi inculpați și aveau asupra lor, fără dreptul legal de portarmă, pistoale cu muniţie Makarov.

”Acolo, au tras mai multe focuri de armă asupra unui grup de aproximativ 10 persoane. Cinci dintre gloanţe au nimerit o persoană, căreia i-au cauzat leziuni traumatice care necesită pentru vindecare un număr de 55-60 zile de îngrijiri medicale”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi.

Cei doi nu au fost de găsit pentru audieri

După ce au adunat probele, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi au încercat să îi aducă la audieri pe cei doi.

Cum bărbaţii nu au fost de găsit, procurorii le-au cerut judecătorilor emiterea unor mandate de arestare preventivă în lipsă.

Astfel, judecătorii au decis emiterea mandatelor de arestare pentru 30 de zile, perioadă care va curge din momentul în care cei doi vor fi prinşi.

Împușcată de mai multe ori, victima a ajuns la spital cu taxiul

Incidentul pentru care cei doi bărbaţi au primit mandate de arestare preventivă a avut loc pe Bulevardul Oţelarilor. Atunci, un gălăţean în vârstă de 31 de ani a ajuns la Urgențe, cu multiple răni provocate prin împuşcare. Rănitul a ajuns la spital cu ajutorul unui taximetrist, iar medicii s-au luptat să îi salveze viaţa.

Caciu nu este la prima abatere 

Dragoş Constantin Caciu a mai fost implicat, în 2017, într-un incident cu focuri de armă, după ce a refuzat să oprească maşina la semnalele regulamentare efectuate de un poliţist. Atunci, el a fost oprit după ce agentul a efectuat mai multe focuri de armă, alegându-se cu un dosar penal pentru conducere fără permis. În prezent, Caciu are două mandate de executare a pedepsei cu închisoarea, dar şi un mandat de arestare preventivă, fiind căutat de autorităţi.

Articolul precedentPrins cu armă neautorizată, muniție și substanțe periculoase la domiciliu
Articolul următorHocheiştii gălăţeni au urcat, practic, pe primul loc al clasamentului