ArcelorMittal  anunță azi că a primit o ofertă irevocabilă din partea Liberty House Group pentru achiziția ArcelorMittal Ostrava (Republica Cehă), ArcelorMittal Galați (România), ArcelorMittal Skopje (Macedonia) și ArcelorMittal Piombino (Italia).

Cele patru unități sunt parte a pachetului de separare pe care ArcelorMittal l-a agreat cu Comisia Europeană în timpul investigației de fuziune privind achiziția de către Companie a Ilva S.p.A („Ilva”).

Încheierea tranzacției este subiect al încheierii achiziției Ilva de către ArcelorMittal și este condiționată de aprobarea C.E. precum și de concluziile consultărilor de informare cu Comitetele de Întreprindere la nivel european și local.

Cine este Liberty House Group

Liberty House Group este o companie metalurgică fondată în Regatul Unit în 1992 de Sanjeev Gupta (47 de ani). Are sediul la Londra și filiale în Dubai, Singapore și Hong Kong. Sanjeev Gupta a fost indicat, în primăvară, de Forbes drept cel mai ambițios industriaș din lume, după ce a cheltuit aproximativ 770 de milioane de dolari pentru achiziții între 2013 și 2017.

“Am plăcerea să anunț această tranzacție importantă, cea mai mare pentru noi de până acum. Dintr-o dată aceste achiziții vor dubla  efectivele noastre și capacitatea de producție mondială, oferindu-ne o prezență puternică în centrul principalelor regiuni de producție din Europa. Ne propunem să colaborăm cu partenerii locali pentru a ne asigura o poziție puternică în cadrul lanțurilor interne de distribuție ale acestor economii naționale cu dezvoltare rapidă și să devenim o parte esențială a unui sector industrial european prosper. Acestea sunt active cu valoare ridicată, cu personal cu înaltă calificare și suntem nerăbdatori să-i primim în Alianța GFG”, spune Gupta.

Cu această ocazie, Bogdan Grecu, director general al ArcelorMittal Galați – Skopje, a declarat: “Această etapă din istoria noastră deschide oportunități noi nu doar pentru continuarea producției de oțel la Galați, ci și pentru modernizarea Combinatului”.

Negocierile continuă cu părți interesate în privința vânzării altor active – ArcelorMittal Dudelange (Luxemburg) și câteva linii de finisare în Liege (Belgia), incluse în pachetul de separare.

 

 

Articolul precedentTecuciul rămâne nouă ore fără apă din cauza unor lucrări
Articolul următorCinci colegii gălăţene au redevenit simple licee