Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a constatat starea de conflict de interese de natură administrativă şi a sesizat organele de urmărire penală în cazul lui Bîrlădeanu Emil Constantin, viceprimar şi fost consilier local al comunei Cosmeşti din judeţul Galaţi. Emil Bîrlădeanu Constantin este profesor, si a sărit din ALDE în PSD, pe listele căruia a candidat la alegerile din septembrie 2020.

Conform ANI, în perioada exercitării mandatului, deși avea un interes personal în problema supusă dezbaterilor, a participat la adoptarea Hotărârilor C.L. Cosmești privind aprobarea alocării, în scopul finanțării anuale, de sume de bani din bugetul autorității publice locale Cosmești către clubul sportiv Siretul Cosmești, aflat în subordinea C.L. Cosmești la care acesta deținea calitatea de director, iar fiul său o funcție contractuală, contribuind astfel, în mod direct și nemijlocit, la transferarea către clubul sportiv a unor sume de bani din care au fost plătite salariile și premiile încasate de fiu.

Persoana evaluată a încălcat astfel prevederile art. 228, alin. (1), lit. a) și alin. (2) – (5) din O.U.G. nr. 57/2019.

Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție cu privire la existența indiciilor referitoare la săvârșirea de către  BÎRLĂDEANU EMIL CONSTANTIN a infracţiunii de folosire a funcției pentru favorizarea unor persoane, prevăzută de art. 301 din Codul Penal, întrucât, a  semnat în calitate de director al clubului sportiv, o serie de documente  care au stat la baza alocării din bugetul local a unor sume de bani din care au fost plătite salariile și premiile încasate de fiul său în calitate de angajat cu contract individual de muncă al clubului sportiv.

Sursa: Realitatea de Galati

Articolul precedentÎnvățământul dual ar putea reprezenta un traseu educațional pentru cel puțin 50% dintre elevi vs. 17% în prezent
Articolul următorRecomandări pentru împodobirea bradului