Universitatea „Dunărea de Jos” a aniversat 71 de ani de învăţământ superior la Galaţi. Au fost premiați profesorii care au obţinut rezultate deosebite în 2018.

Au mai fost recompensați reprezentanţi ai unor societăţi şi instituţii cu care facultăţile au colaborat de-a lungul timpului, parteneri din mediul socio-economic cu care instituţia are acorduri încheiate în cadrul proiectului „Universitate pentru comunitate”, reprezentanţi ai organizaţiilor studenţeşti şi jurnalişti care au promovat acţiunile instituţiei.

Trofee pentru colaborare academică partenerilor din regiune

În premieră, UDJG a acordat, anul acesta, trofee pentru colaborare academică fără frontiere reprezentanților unor instituţii din Ismail, Cahul, Odessa şi Chişinău, cu care Universitatea colaborează. Este vorba despre rector prof. dr. Iaroslav Kiciuk, de la Universitatea Umanistă de Stat din Ismail, rector prof. dr. hab. Andrei Popa, de la Universitatea de Stat „Bogdan Petriceicu Hasdeu” din Cahul, rector prof. dr. hab. Veaceslav Manolachi, de la Universitatea de Stat de Educaţie Fizică şi Sport din Chişinău şi consulul general plenipotenţiar dr. Emil Rapcea, de la Consulatul General al României la Odessa. La rândul său, Rectorul în funcţie al Universităţii, prof. univ. dr. Iulian-Gabriel Bîrsan, a primit trofeul pentru „20 de ani de învăţământ transfrontalier”.

Profesori premiați pentru rezultate de excepție 

Pentru activitatea desfăşurată în anul universitar 2017-2018 au primit diplome cadre didactice din facultățile Universității. Au fost evidenţiaţi: prof. univ.dr.ing. Adrian Filipescu, de la Facultatea de Automatică, Calculatoare, Inginerie Electrică şi Electronică, prof. univ. dr. ing. Adrian Lungu de la Facultatea de Arhitectură Navală, conf. univ. dr. Ioan Tudor de la Facultatea de Arte, prof. univ. dr. Nicoleta Bărbuţă Mişu de la Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor, prof.  univ. dr.  Laurentiu Talaghir de la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport, prof.  univ. dr. hab. George Enache de la Facultatea de Istorie, Filosofie şi Teologie, prof. univ. dr. ing. Mihaela Buciumeanu de la Facultatea de Inginerie, prof. univ. dr. hab. Carmen Andrei de la Facultatea de Litere, prof. univ. dr. ing. Iuliana Aprodu de la Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor, prof. univ. dr. Gabriel Murariu de la Facultatea de Ştiinţe şi Mediu, prof. univ. dr. Gheorghe Adrian Zugravu de la Facultatea Transfrontalieră, prof. univ. dr. Anamaria Ciubară de la Facultatea de Medicină şi Farmacie, conf. dr. ing. Luxiţa Răşnoveanu de la Facultatea de Inginerie și Agronomie din Brăila, prof. univ. dr. Gheorghe Ivan de la Facultatea de Ştiinţe Juridice, Sociale şi Politice.

Partenerii din comunitate, recompensați și ei

Reprezentanţii ai 17 societăţi comerciale şi mari angajatori care au ajutat instituţia fie pe partea de practică, fie atunci când au angajat absolvenţi, au fost, de asemenea, premiaţi. Nu au fost uitate instituțiile cu care Universitatea a derulat proiecte: este vorba despre Asociația Club Sportiv Dunărea de Jos, Federația Română de Modelism, secția Navomodele, vicepreședinte Daniel Ciosu, Muzeul Istoriei, Culturii și Spiritualității Creștine de la Dunărea de Jos, Şantierul Naval Damen și Teatrul „Nae Leonard”. Au mai fost evidențiate cele mai importante asociaţii studenţeşti din Universitate şi instituţiile de presă care au fost aproape de mediul academic. A urmat o recepţie în sala Paşilor Pierduţi, la care au fost invitaţi reprezentanţi ai facultăţilor, ai administraţiei locale şi judeţene şi ai mediului economic.

Articolul precedentEchipa de hochei CSM „Dunărea”, cu o victorie mai aproape de primul loc
Articolul următorDe astăzi, Registrul Auto Român lansează aplicația „ISTORIC VEHICUL”