Un parchetar din Galați, terorist internațional în India

Un parchetar din Galați a fost prezentat ca terorist internațional în India, după ce a fost prins montând dispozitive skimming pe bancomate.

Poliția din oraşul Hyderabad a organizat joi, 30 octombrie, o conferinţă de presă în care a prezentat ca terorişti doi bărbaţi, cu feţele acoperite cu cagule. Conform oficialilor, cei doi sunt români şi au fost arestaţi sub acuzaţia de terorism cibernetic. Bărbaţii au fost identificaţi drept George Cristian (28 de ani), parchetar din Galaţi, şi Virgil Sorinel Diniţă (47 de ani), mecanic auto din Craiova.

Poliţiştii susţin că românii montau pe tastaturile bancomatelor dispozitive de clonare a cardurilor, cu microcamere de filmat încorporate. Dispozitivele erau folosite apoi pentru realizarea de carduri duplicat şi retragerea de bani, estimându-se că au fost montate astfel de sisteme pe zeci de bancomate. Prejudiciul total nu este deocamdată cunoscut, autorităţile indiene apreciind însă că suma furată este una uriaşă.

Românii au fost surprinşi montând dispozitivele de skimming pe 12 şi 14 octombrie. Ei au fost arestaţi după 15 ore, în momentul în care au revenit la bancomat să demonteze dispozitivele. Cei doi români au declarat că datele erau trimise online unui alt român, Cristi, care se ocupa de clonarea cardurilor. Din spusele lor, acesta locuieşte la Londra şi i-a ademenit pe cei arestaţi cu o ofertă de 5.000 de dolari. Ei au mai declarat că au ajuns în India împreună cu mai mulţi români, care s-au răspândit prin ţară pentru a comite infracţiuni similare.

Articolul precedentPeste 2.300 de gălăţeni sunt răciţi, potrivit statisticilor oficiale
Articolul următorZeci de gălăţeni au comemorat victimele incendiului din Colectiv