Un incendiu a stârnit panică în cartierul gălăţean Micro 39B

Un incendiu care a umplut cerul oraşului cu nori grei de fum şi a stârnit panică printre gălăţeni a izbucnit, marţi la prânz, în cartierul Micro 39B.

Fumul, care putea fi observat de la mare distanţă, a fost pus iniţial pe seama unui incendiu la un atelier auto improvizat, la periferia oraşului. Pompierii ajunşi la faţa locului au stabilit, însă, că fumul şi focul care l-a genenat proveneau de la un garaj dezafectat, situat pe Drumul de Centură, unde ardeau mai multe cauciucuri, resturi vegetale şi substanţe inflamabile.

În zonă au fost trimise trei autospeciale cu apă și spumă, o maşină de descarcerare și o ambulanță de la Detașamentul de Pompieri Galați. Echipajele au intervenit prompt pentru a localiza incendiul, iar focul a fost stins fără complicaţii după circa o oră.

„Incendiul nu s-a extins şi nu au fost înregistrate victime. Au ars 25 de cauciucuri, vegetaţie şi zece tone de gudron”, a precizat lt. col. Eugen Chiriţă, purtătorul de cuvânt al ISU Galaţi. Pompierii au ajuns la concluzia ca focul a fost provocat de tăierea unor componente metalice fără luarea unor măsuri de protecţie împotriva incendiilor.

Articolul precedentFinanțare europeană pentru străzile Siderurgiștilor și 1 Decembrie 1918
Articolul următorAutoturism cu documente false, depistat la frontiera Oancea