UPDATE/Un bărbat s-a răsturnat cu macaraua şi a murit la spital

UPDATE 17,52: Deşi fusese preluat în stare bună și conștient de la locul accidentului, bărbatul de 70 de ani a decedat la spital. Se pare că acesta avea și un traumatism la baza craniului, fiind internat pe secția de neurochirurgie, acolo unde a și decedat, în urma unui stop cardio-respirator. Ancheta în acest caz a fost acum preluată de ITM Galați. ”Lucrurile se schimbă în urma decesului maracagiului, în sensul că ancheta va fi efectuată acum de Inspectoratul Teritorial de Muncă. Noi am anunțat reprezentanții ISCIR, fiind vorba despre un utilaj supus iscirizării, iar ei vor stabili datele tehnice”, ne-a explicat Viorel Dumitru, director interimar al ITM Galați. Și Polițiștii Secției 3 vor face cercetări în acest caz, iar la finalul anchetei dosarul va fi înaintat la parchetul de pe lângă Judecătoria Galați pentru soluția legală care se impune.

***

În această dimineaţă, la Uzina de Apă nr. 2 din Galaţi a avut loc un accident de muncă ale cărui circumstanţe sunt acum cercetate de către inspectorii de muncă gălăţeni. Din primele informaţii, reiese că un bărbat de aproximativ 70 de ani a suferit mai multe leziuni după ce macaraua cu care lucra s-a răsturnat. La locul accidentului au ajuns pentru intervenţie echipaje medicale şi ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi.

„Potrivit primelor informaţii, se pare că bărbatul a manevrat greşit utilajul şi s-a răsturnat cu acesta într-o groapă de aproximativ patru metri adâncime. Pompierii au fost chemaţi de echipajul de la ambulanţă pentru a-l aduce pe bărbat în siguranţă pe mal”, a declarat lt. col. Eugen Chiriţă, purtătorul de cuvânt al ISU Galaţi.

Victima a fost evaluată la locul accidentului de cadrele medicale, care au stabilit că acesta se află în afara oricărui pericol. „Se pare că bărbatul a fost aruncat din cabină şi s-a ales cu o contuzie lombară, avulsie dentară (n.a. – mai mulţi dinţi sparţi) şi o plagă contuză la nivelul buzelor. A fost transportat la spital pentru investigaţii”, ne-a explicat dr. Mihai Polinschi, directorul Serviciului Judeţean de Ambulanţă.

Reprezentanţi ai Apă Canal şi inspectorii de muncă au sosit şi ei la faţa locului, aceştia din urmă încercând să afle ce s-a întâmplat. „Este un muncitor la firmei TransPec, firmă care desfăşoară lucrări pentru un proiect de investiţii apă-canal. Este vorba despre un proiect de montare instalaţii recirculare apă pentru reducerea consumului tehnologic la Uzina nr. 2. A fost turnată fundaţia unui bazin şi în acea zonă se lucra în timpul accidentului. Nu a fost înregistrată nicio pagubă. Accidentul s-a produs în apropierea decantorului”, ne-a explicat Cornelia Arnăutu, purtătorul de cuvânt al Apă Canal.

Inspectorii de muncă au declanşat o anchetă în acest caz. „Am fost anunţaţi despre producerea unui eveniment de muncă în care a fost implicat un bărbat, salariat al unei societăţii, care lucra pe o macara, care s-a răsturnat în timp ce avea în cârlig fier beton. Se vor face cercetări pentru a se stabili circumstanţele în care a avut loc accidentul, dar în astfel de cazuri, dacă macaragiul nu respectă diagrama de sarcină, deschiderea braţelor macaralei în funcţie de greutatea ridicată, se pot întâmpla astfel de evenimente. S-a declanşat o anchetă şi vom stabili ce s-a întâmplat exact”, a precizat Viorel Dumitru, director interimar al Inspectoratului Teritorial de Muncă Galaţi.

Articolul precedentPugilistul Lucian Bute va fi tată pentru a doua oară
Articolul următorLa volan, aproape în comă alcoolică