Turneul internaţional de box „Centura de Aur – Nicolae Linca” se va disputa, anul acesta, la Galaţi, în luna septembrie, la competiţie anunţându-şi participarea sportivi din peste 20 de ţări, din Europa, Asia, America de Nord şi America de Sud.

Prezenţi la „Memorialul Vasile Lehăduş”, desfăşurat recent la Patinoarul Artificial din Galaţi, conducătorii Federaţiei Române de Box s-au declarat încântaţi de condiţiile oferite de oraşul de la malul Dunării şi au anunţat că ediţia 2018 a celebrei competiţii „Centura de Aur” va fi găzduită de Galaţi. „Președintele Federației Române de Box, Vasile Câtea, ne-a promis „Centura de Aur” la Galaţi”, a declarat Florin Mirea, preşedintele Fundației Sportul Gălățean, cel care s-a ocupat de organizarea concursului de acum aproape două săptămâni.

Turneul va avea loc în perioada 20-25 septembrie, pe ringul instalat la Patinoar. La întreceri vor lua parte sportivi din peste 20 de țări, pe lângă pugiliștii români fiind înscrişi boxeri din Rusia, Cuba, Venezuela, China, Polonia sau Ungaria, după cum a menţionat Florin Mirea. Preşedintele Fundației Sportul Gălățean a mai spus că preţul biletelor de intrare nu a fost încă stabilit, dar estimează că accesul la gale va costa în jur de 10 lei.

Tradiţionalul turneu „Centura de Aur”, iniţiat în 1972 şi care a lansat în boxul mondial foarte mulţi pugilişti de renume, va bifa anul acesta cea de-a 43-a ediţie. Ultimele două ediţii ale „Centurii de Aur” s-au desfăşurat la Iaşi, dar se pare că anul acesta nu au existat alte oferte de a găzdui turneul, în afara celei de la Galaţi.

Articolul precedentAccidentul cu doi morţi de la Brăila a avut loc în plină acţiune preventivă a poliţiei rutiere
Articolul următorGălăţeancă surprinsă de radar cu 181 km/h