Oțelul Galați s-a calificat în grupele Cupei României la fotbal, după ce a eliminat-o pe Jiul Petroșani în urma loviturilor de departajare, într-un meci jucat pe stadionul ”Petre Libardi” din Petroșani. La finalul timpului regulamentar de joc scorul a fost egal, 1-1. După cele două reprize de prelungiri scorul a fost tot egal, 2-2. La loviturile de departajare, Oțelul a câștigat cu 3-0 și s-a calificat în faza grupelor Cupei României.

Prima ocazie a meciului le-a aparținut celor de la Jiul, în minutul 4. După o centrare din lovitură liberă, Keszeg a deviat din 6 metri, dar portarul Pop a respins și apoi Farcaș a îndepărtat pericolul. În minutul 7 Dănăilă  a centrat din partea stângă, cu exteriorul, spre înapoi, Ferhaoui a reluat pe poartă din voleu, din 10 metri, iar Pop salvează din nou și respinge în lateral și fundașii Oțelului au degajat. Până la pauză nu a mai fost nicio ocazie clară de gol, iar gălățenii nu au avut nici măcar o ocazie la poarta lui Mureșan. 

În repriza a doua, în minutul 55, tot echipa de Liga a 3-a a avut o mare ocazie de a marca. Ferhaoui l-a lansat pe Dănăilă cu o pasă lungă de peste 30 de metri, acesta a trecut printre fundașii Sîrghi și Adăscăliței și a centrat în fața porții, unde Cocină era liber, dar acesta a șutat de la 8 metri în bară.

În minutul 75 Jiul a deschis scorul. Jurcuț a centrat cu stângul din marginea stângă a careului, Gabby Batchabi, abia intrat pe teren, a câștigat duelul aerian cu Sîrghi și a înscris cu capul din 5 metri, pe lângă Pop, 1-0. 

În minutul 90+1 Oțelul a egalat și a trimis meciul în prelungiri. După o degajare lungă a portarului Oțelului dintr-o lovitură liberă din propria jumătate de teren, mingea a ajuns în careul advers, a fost respinsă cu capul de un fundaș al Jiului dar în piciorul lui Bokhashvili, care a egalat cu un șut din 7 metri.  

În minutul 92 Oțelul a preluat conducerae. Nica a avansat în stânga și a șutat din marginea careului la poartă, Mureșan a scăpat mingea în față, iar Yevhen Bokhashvili a pus latul și a trimis în poarta goală din 7 metri, 1-2. 

În minutul 110, o pasă în adâncime, pe partea dreaptă, l-a găsit pe Mihai Istratie care l-a depășit pe Adăscăliței, a pătruns în careu și din 8 metri ușor lateral dreapta ciupește balonul din fața lui Pop și îl trimite în poartă, la colțul lung, 2-2.

Oțelul Galați a avut șansa de a încheia meciul în minutul 115, dar șutul lui Kip, din vole, de la 25 de metri ușor lateral dreapta, lovește bara din stânga și se duce în lateral. La finalul celor 120 de minute scorul a fost egal, 2-2, și s-a trecut la loviturile de departajare. 

Primii care au executat au fost jucătorii Jiului, dar Aerts a nimerit bara. Oțelul a marcat Markovic, apoi Pop a apărat execuția lui Keszeg. Adăscăliței a marcat apoi pentru Galați, și din nou Pop a apărat lovitura de la 11 metri executată de Ferhaoui. Berisha a marcat pentru 3-0 și Oțelul s-a calificat în faza următoare.

SC Oțelul: R. Pop – Ilieș (Andr. Rus 58′), Mih. Adăscăliței, Sîrghi (cpt.)(Azinovic 105′), D. Panait (A. Nica 58′) – Gorovei (Berisha 66′), Markovic, D. Cireș (Kip 78′) – Mitoi (Laur. Maxim 58′), Bokhashvili, Farcaș. Antrenor: Dorinel Munteanu

 

 

Sursa: Realitatea de Galati

Articolul precedentA vrut să îşi viziteze rudele din Republica Moldova, încercând să treacă ilegal frontiera de stat
Articolul următorAccident rutier marți seara pe Bulevardul Marea Unire