Masterplan pentru rețeaua de spații publice din Galaţi

Un masterplan pentru rețeaua de spații publice din Galaţi a fost aprobat, în premieră, în ședința Consiliului Local din 26 septembrie.

Intenţia demersului municipalităţii este de a avea un oraș atractiv, atât pentru locuitori, cât și pentru eventualii vizitatori. Masterplanul recent adoptat va sta la baza viitoarelor proiecte de modernizare și regenerare urbană.

Într-o primă etapă, au fost identificate și analizate aproape 200 de terenuri cu potențial de dezvoltare ca spații publice. În final, au fost stabilite 30 de spații publice de interes, care au fost incluse în masterplan.

Cele mai importante obiective incluse în lista finală sunt: Poarta Turcească, Parcul Şahiştilor din Țiglina I, parcările de la Sala Sporturilor, Patinoar şi Păpădie, Zona pietonală de la Biserica Greacă, scările de pe strada Gării, Parcul de la Turnul TV şi Faleza Inferioară.

Alte spaţii cuprinse în masterplan sunt: parcările de la Panoramic şi de pe strada Romulus, parcurile de la Spitalul de Copii, din Țiglina I, de la APM şi de pe strada Domnească, Piața Coventry, Pasajul pietonal Piață – strada Traian, terenurile aferente blocurilor G2,  B3-C5-C6 şi PS2, precum şi garajele din străzile Labirintului, Dogăriei, Roșiori şi Serei.

Articolul precedentVoleibalistele de la CSU Belor, în sferturile „Cupei României”
Articolul următorFostul portar Cristi Munteanu s-a întors la Oţelul Galaţi