Marius Humelnicu a fost numit secretar de stat în Ministerul Transporturilor

Gălăţeanul Marius Humelnicu, city manager al oraşului, a fost numit secretar de stat în Ministerul Transporturilor, în locul lui Mircea Florin Biban.

Decizia semnată de prim-ministrul Viorica Dăncilă a fost publicată vineri în Monitorul Oficial. Humelnicu a mai fost secretar de stat la Transporturi, fiind numit în 2015 de premierul de atunci, Victor Ponta. În iunie 2016 a fost eliberat din funcţie de Dacian Cioloş, iar în august 2016 a câștigat concursul pentru ocuparea postului de city manager al orașului Galați.

În vârstă de 41 de ani, Marius Humelnicu a fost fotbalist profesionist până la 30 de ani, jucând la FCM Dunărea şi Oţelul Galaţi, dar şi la două echipe din Azerbaidjan. Humelnicu a absolvit Facultatea de Inginerie Managerială şi Tehnologică din cadrul Universităţii „Dunărea de Jos” şi are un master în Drept şi Administraţie Publică Europeană.

Fost şef de campanie al deputatei Lucreţia Roşca, Humelnicu a mai condus, în plan local, Direcţia Judeţeană de Sport Galaţi şi Autoritatea Rutieră Română Galaţi