Maraton în memoria primului militar gălăţean ucis în Afganistan

Un maraton în memoria primului militar gălăţean căzut la datorie în Afganistan se va desfăşura joi, 25 aprilie, între Galaţi şi Tecuci.

Cursa este dedicată slt. (pm) Narcis Şonei, militar în cadrul Batalionului 300 Infanterie Mecanizată Galaţi, care pe 24 aprilie 2005 a fost ucis în Afganistan. În acelaşi timp, evenimentul va celebra Ziua Forţelor Terestre Române – 23 aprilie şi Ziua municipiului Tecuci, care îl are ca patron spiritual pe Sf. Gheorghe.

Maratonul a fost pus la cale de doi sportivi de cursă lungă ai cauzelor nobile, care vor alerga şi de data aceasta pentru un scop umanitar. Laurenţiu Cobzaru, angajat la Centrul de Pregătire pentru Luptă de la Smârdan, şi Costel Mazâlu, militar la ISU Brăila, vor să îi ajute, în preajma Sărbătorilor Pascale, pe copiii defavorizaţi din familii nevoiaşe ori din centre de plasament.

Ultramaratonul se va desfăşură pe traseul Poligonul Smârdan – Schela – Pechea – Valea Mărului – Matca – Tecuci. Alergătorii sunt aşteptaţi să ajungă în faţa primăriei din Tecuci în jurul orei 16.00. Aici vor înmâna două drapele, unul reprezentanţilor autorităţilor locale şi un altul lui Liviu Şonei, fratele lui Narcis Şonei, infanteristul căzut la datorie în 2005.

Cei care doresc să se alăture acestui proiect de suflet printr-o donaţie pot suna la numerele de telefon 0742.795.877 (Mircea Totolici) şi 0753.699.934 (Liliana Apostu).

Articolul precedentLucian Georgescu a demisionat din funcţia de secretar de stat
Articolul următorO biciclistă adolescentă a fost lovită de maşina unui tânăr