În urma semnării Acordului de Colaborare și de Înfrățire cu Școala Gimnazială nr.1 din comuna Șendreni, județul Galați, România și Instituția Publică Gimnaziul Vărvăreuca, comuna Vărvăreuca, raionul Florești, Republica Moldova, la data de 31 octombrie 2022  va organiza o activitate comună cu genericul Halloween – dovlecii luminoși.

Desfăşurarea acestui program în parteneriat vine ca răspuns la nevoia cadrelor din instituțiile școlare implicate, de a se confrunta cu noi provocări în plan profesional, de a-şi moderniza stilul de muncă, de a elimina rutina din activitatea zilnică, de a contribui sistematic, la formarea şi perfecţionarea lor profesională . În aceeaşi măsură, contribuie la satisfacerea setei de cunoaştere a copiilor şi la îmbogăţirea experienţei lor de viaţă.

Proiectul de colaborare răspunde nevoii tinerilor de a-şi dezvolta personalitatea şi urmăreşte iniţierea lui, a viitorului cetăţean, într-un comportament activ, conştient, responsabil, capabil de înţelegere şi respect.

Activitatea ce va avea loc are drept scop înțelegerea corectă a semnificației sărbătorii de Halloween, o sărbătoare controversată în spațiul tradițional și cultural românesc, dar, totodată scopul activității este  dezvoltarea competențelor de comunicare într-o limbă străină.

În cadrul activității, elevii vor da dovadă și vor aplica cunoștințele dobândite la orele de limba și literatura engleză, prin interpretarea  poeziilor şi cântecelor de Halloween.

Concursurile distractive, la care vor putea participa atât elevii din Gimnaziul Vărvăreuca, cât și elevii din școala parteneră, Școala nr. 1 din comuna Șendreni, vor crea o atmosferă  competitivă, dar și distractivă pentru toți cei prezenți la activitate.

Pentru că este vremea dovlecilor, sărbătoarea cu genericul Halloween –  dovlecii luminoși, va fi încununată cu cei mai ingenioși și cei mai creativi dovlecei de Halloween. Elevii  vor avea posibilitatea să-și folosească imaginaţia în crearea de decoruri specifice sărbătorii şi a costumelor de sărbătoare.

”Nu ne va rămâne decât să savurăm și să ne bucurăm cu toții, părinții, oaspeții  și întreaga comunitate de o atmosferă misterioasă însoțită de dansuri, cântece, scenete, ghicitori și voie bună” transmit organizatorii evenimentului.   

ImagineImagine

Sursa: Realitatea de Galati

Articolul precedentBobby Păunescu, despre pesta porcină: Mor animalele, le importăm și românul trebuie să plătească de trei ori mai mult
Articolul următorDepistați la volan sub influența alcoolului sau a substanțelor interzise