Fostul primar al Galațiului, Dumitru Nicolae

Fostul primar al Galaţiului, Dumitru Nicolae, a decedat. Dumitru Nicolae avea 79 de ani şi deținut trei mandate de primar. 

Dumitru Nicolae avea 79 de ani şi a fost internat de mai multe ori, în ultima perioadă, în spital, având mai multe afecţiuni cronice. Fostul edil al oraşului a decedat acasă, vineri dimineaţă.

Deja, foști subordonați din Primăria Galați și-au exprimat regretul privind dispriția fostului lor șef. Deși a fost acuzat, în mediile politice și chiar de către cetățeni, că nu a avut mari reușite edilitare în cele trei mandate, Dumitru Nicolae era simpatizat de oamenii simpli.

Director al Combinatului iubit și respectat

Dumitru Nicolae a fost de profesie inginer energetician. A fost director de uzină, director adjunct și director general al Combinatului Siderurgic din Galați. Extrem de popular printre gălățeni, a rămas în istoria Combinatului ca directorul care a prețuit munca salariaților. Le-a oferit locuințe și locuri de muncă pentru copii, i-a trimis la cursuri de perfecționare, le-a indexat permanent salariile, evitând convulsiile sociale.

Provine dintr-o familie din Hîrșova, jud. Constanța. Tatăl său a fost unul dintre liderii PNL Brătianu din Constanța. Acesta a a fost arestat pentru convingerile sale politice de puterea comunistă, averea le-a fost confiscată, iar familia a fost trimisă cu domiciliul forțat la Râmnicu Sărat. Deși avea un dosar prost, rezultatele școlare foarte bune i-au oferit șansa să urmeze Facultatea de energetică București.

Detașat inițial la Comănești, Dumitru Nicolae vine la Galați după inființarea Combinatului. Înainte de Revoluție a fost membru PCR. Fiind un inginer capabil, a fost promovat director de uzină. După Revoluție a refuzat să intre în politică pînă în 1996, fiind printre puținii foștii membri PCR care au respectat punctul 8 al Proclamației de la Timișoara. A fost pentru o scurtă perioadă consilier județean și ulterior Președinte al Consiliului Județului Galați. A tost președintele Organizației municipale a PSD Galați.

Dumitru Nicolae a fost primar al Galaţiului timp de trei mandate, în perioada 2000 – 2012.

Articolul precedentO uriaşă surpare a apărut în plin centrul Galațiului
Articolul următorNavă pentru centralele eoliene din Marea Nordului, lansată la Damen Galați