Dozatoare de apă la şcoli pentru a obţine autorizaţia sanitară. Aceste unităţi de învăţământ, neracordate la reţeaua de apă, vor putea totuşi funcţiona. 

Potrivit directoarei Direcţiei de Sănătate Publică (DSP), dr. Liliana Moise, din cele 98 de instituţii de învăţământ în judeţul Galaţi fără autorizaţie sanitară de funcţionare, jumătate le-ar putea obţine până la începerea anului şcolar.

Prefectura a promis că şcolile neracordate la apă vor primi dozatoare de apă potabilă, pentru a putea fi deschise.

„Au mers la şcolile din judeţ echipe mixte echipe formate din câte trei reprezentanţi, de la Prefectură, de la Inspectoratul Şcolar şi de la DSP şi am convenit să acordăm avize pentru şcolile care sunt racordate la apă, chiar dacă apa nu este potabilă. Am acceptat această situaţie de compromis, pentru că de la Prefectură ni s-a promis că instituţiile respective vor fi dotate cu dozatoare de apă potabilă. Bineînţeles, vom face controale aici pe parcursul anului şcolar, să vedem dacă această prevedere se respectă. Nu vrem să avem surprize că s-au pus dozatoarele doar la începutul anului şcolar, după care se renunţă la ele”, a precizat dr. Liliana Moise.
Acordarea autorizaţiilor şi remedierea problemelor fiind în plină desfăşurare, o situaţie exactă a şcolilor fără autorizaţie va fi gata la mijlocul săptămânii viitoare.

Articolul precedentPeste 20,7 milioane de euro pentru modernizarea unei axe rutiere
Articolul următorAproape trei milioane de lei pentru amenajarea Inelului de Rocadă