Aur turcesc de 30.000 de lei confiscat unei gălăţence în vamă

Bijuterii din aur, în valoare de aproape 30.000 de lei, i-au fost confiscate unei gălăţence, sâmbătă, de poliţiştii de frontieră de la Vama Veche.

La controlul efectuat la intrarea în ţară pasagerilor dintr-un autocar ce venea din Turcia, poliţiştii au descoperit, în bagajele unei gălăţence, 244 de grame de bijuterii. Femeia, în vârstă de 62 de ani, nu declarase bijuteriile, susceptibile a fi din aur şi argint. Gălăţeanca nu avea nici documente de provenienţă şi nici autorizaţie de a efectua operaţiuni cu metale preţioase. Femeia a declarat că a achiziţionat bijuteriile din Turcia, pentru a le face cadou.

Bunurile, în valoare de aproximativ 29.110 lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, urmând a fi predate Trezoreriei Constanţa. În cauză, poliţiştii efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată. În acelaşi timp, gălăţeanca s-a ales cu o amendă contravenţională în cuantum de 5.000 lei.

Tot sâmbătă, din bagajele unui alt gălăţean, aflat tot într-un autocar ce venea din Turcia, poliţiştii de frontieră din Vama Veche au reţinut 144 de flacoane de parfum, susceptibile a fi contrafăcute. Bărbatul, în vârstă de 35 de ani, nu deţinea documente legale pentru parfumuri şi a declarat că le-a cumpărat din Turcia pentru a le vinde în România.

Articolul precedentTestarea la legislație are loc astăzi, iar vineri se pot recupera permisele
Articolul următorPestă porcină africană la Grădina Zoologică de la Gârboavele