Au început lucrările de modernizare la Plaja „Dunărea”

Au început lucrările de modernizare la Plaja „Dunărea”, unde municipalitatea şi-a propus să amenajeze un complex acvatic multifuncţional.

În primă fază, asocierea Tancrad – Lemacons – Aqua Azur, singurul ofertant la licitaţia organizată de Primărie, lucrează la demolarea unor construcţii vechi. Conform caietului de sarcini, principalele lucrări ce se vor efectua sunt: refacerea bazinului, realizarea unei piscine cu tobogan, reamenajarea piscinei pentru copii, realizarea unor tobogane cu aterizare în piscină. În plus, vor fi amenajate un parc de aventură acvatică, o zonă de alimentaţie, una pentru organizarea de evenimente şi alta cu aparate de fitness.

Asocierea câştigătoare şi-a adjudecat contractul cu o propunere financiară de 23.197.935 de lei cu TVA. Pentru supervizarea lucrărilor de execuţie a fost încheiat un contract de 109.000 de lei fără TVA cu firma Frangomy Solutions SRL. Constructorul are la dispoziţie 18 luni pentru realizarea întregului complex.

Plaja „Dunărea” a fost închisă în 2014, din cauză că nu putea asigura minime condiții de igienă. În aprilie 2017, plaja a fost concesionată, pentru 49 de ani, firmei Karan Business & Finance SRL București, care a promis investiții de 6,25 milioane de euro. În primăvara lui 2018, Primăria Galați a reziliat contractul, după ce firmele concesionare nu au realizat nimic din ceea ce au promis.

Articolul precedentFalsă călugăriţă din Tecuci, reţinută pentru escrocherie
Articolul următorArtişti din opt ţări la Festivalul Internaţional de Folclor de la Galaţi