Au început lucrările de modernizare la Plaja „Dunărea”

Au început lucrările de modernizare la Plaja „Dunărea”, unde municipalitatea şi-a propus să amenajeze un complex acvatic multifuncţional.

În primă fază, asocierea Tancrad – Lemacons – Aqua Azur, singurul ofertant la licitaţia organizată de Primărie, lucrează la demolarea unor construcţii vechi. Conform caietului de sarcini, principalele lucrări ce se vor efectua sunt: refacerea bazinului, realizarea unei piscine cu tobogan, reamenajarea piscinei pentru copii, realizarea unor tobogane cu aterizare în piscină. În plus, vor fi amenajate un parc de aventură acvatică, o zonă de alimentaţie, una pentru organizarea de evenimente şi alta cu aparate de fitness.

Asocierea câştigătoare şi-a adjudecat contractul cu o propunere financiară de 23.197.935 de lei cu TVA. Pentru supervizarea lucrărilor de execuţie a fost încheiat un contract de 109.000 de lei fără TVA cu firma Frangomy Solutions SRL. Constructorul are la dispoziţie 18 luni pentru realizarea întregului complex.

Plaja „Dunărea” a fost închisă în 2014, din cauză că nu putea asigura minime condiții de igienă. În aprilie 2017, plaja a fost concesionată, pentru 49 de ani, firmei Karan Business & Finance SRL București, care a promis investiții de 6,25 milioane de euro. În primăvara lui 2018, Primăria Galați a reziliat contractul, după ce firmele concesionare nu au realizat nimic din ceea ce au promis.