Aproape 15.000 de studenţi vor învăţa anul acesta la universităţile gălăţene. Universităţile “Dunărea de Jos” şi „Danubius” şi-au redeschis astăzi porţile. 

Pentru 11.500 de studenţi, din care aproape 2.400 în anul I, au început astăzi cursurile la Universitatea “Dunărea de Jos”. Ceremoniile de deschidere a anului universitar 2019-2020 au avut loc la ore diferite, pentru fiecare facultate în parte. A fost ziua redeschiderii festive a cursurilor şi la Universitatea „Danubius”, unde vor învăţa peste 3.000 de studenţi. În consecinţă, numărul total al studenţilor gălăţeni se ridică la circa 15.000.

”Bucuraţi-vă de studenţie, pentru că e o perioadă frumoasă, care vă deschide foarte multe drumuri,” i-a îndemnat pe tinerii studenţi prof. univ. dr. Iulian-Gabriel Bîrsan, rectorul Universităţii “Dunărea de Jos” din Galaţi. Acesta a anunţat şi că în primăvară vor începe lucrările de reamenajare a Stadionului Portu Roşu.

Cazare în Căminul A pentru bobocii merituoşi 

În cele 11 cămine din campusul gălăţean trebuie cazaţi aproape 3.000 de studenţi, din care 190 sunt din străinătate. 174 de boboci de la licenţă sau masterat, cu medii mari la admitere, au prins camere în căminul A, cel mai nou şi modern. Regia de cămin pentru A este la fel ca la celelalte, 145 de lei pentru studenţii la buget şi 260 de lei pentru cei de la taxă. “Cel puţin pe luna octombrie, taxa se va menţine la nivelul anului trecut”, explică directorul Direcţiei de Cămine, Cantine şi Proiecte Studenţeşti, Cristinel Ioja. Din 7  octombrie, tot potrivit acestuia, studenţii vor putea să mănânce la cele patru cantine ale Universităţii. Studenţii vor avea în campus un sistem nou de supraveghere.

Peste 3.000 de tineri vor studia la Universitatea „Danubius”

Tot astăzi s-au deschis oficial cursurile şi pentru peste 3.000 de studenţi de la Universitatea „Danubius”. Aceştia sunt înscrişi la cele şase specializări de licenţă, 11 programe de master şi alte programe de studiu oferite de instituţie. Împreună cu echipa sa, Rectorul Universității ”Danubius”, conf. univ. dr. Andy Corneliu Puşcă, a întâmpinat auditoriul cu un mesaj de bun venit, prezentând, în termeni generali, oportunitățile educaționale oferite de programele de studii ale facultăților, mulțumind tuturor colaboratorilor din diferitele structuri instituţionale pentru performanțele înregistrate în cei 27 de ani de existenţă a Universității ”Danubius”.

Unul dintre invitaţii speciali a fost Jan Ion, director Rădăcini Group, care a anunțat acordarea unei burse pentru cel mai merituos student în anul universitar 2019 – 2020.

 

 

Articolul precedentŞoferi din satele gălăţene, prinşi beţi la volan de către poliţişti
Articolul următorGălăţenii, înşelaţi la cântar în pieţe cu telecomanda