Amenzi de peste 30.000 de lei date de poliţiştii locali. Cetăţeni beţi, care făceau scandal sau mizerie s-au ales cu sancţiuni. 

În doar câteva zile, poliţiştii locali din Galaţi au dat amenzi de peste 30.000 de lei.  Acestea au fost aplicate pentru contravenţii constate pe străzi. Consumul exagerat de alcool, scandalurile, mizeria şi distrugerile lăsate în urmă au fost printre motivele amenzilor.

Din totalul amenzilor aplicate în câteva zile de poliţiştii locali, majoritatea se referă la  comportamente deranjante şi care pun în pericol ordinea publică.

Pe raza Secţiilor 2,3 şi 4, au fost constatate 141 de fapte vizând consumul de alcool pe domeniul public, scandal sau alte acte de tulburare a liniştii publice.

Valoarea amenzilor aplicate la Legea 61/1991 s-a ridicat la 22.000 de lei.

Mai avem de învăţat la capitolul civilizaţie

Patrulele desfăşurate în zone cu mare aflux de populaţie, unde gălăţenii merg să se relaxeze, să îşi plimbe animalele de companie ori să facă cumpărături au demosntrat că mai avem de învăţat la capitolul civilizaţie. În zone precum Parcul de la Turnul TV, Parcul Selgros, Liziera Stadionului „Dunărea”, Platoul Sălii Sporturilor, Aleea Comerţului din Micro 19, Micro 21, Micro 17, căminele de pe strada Năruja, Piaţa din Micro 39 şi locurile de joacă s-au constatat multe abateri. Agenţii au găsit mobilier urban distrus, coji de seminţe şi mucuri de ţigări, gălăţeni care, cu bună ştiinţă, murdăresc domeniul public sau aruncă gunoaiele, în speranţa că se va găsi cine să le strângă.

1.400 de lei amendă pentru tăierea rădăcinilor unui arbore

Din păcate, există şi agenţi economici care nu ştiu unde trebuie aruncate deşeurile, ori îşi încalcă cu bună ştiinţă îndatoririle. Mai multe firme au fost amendate în ultimele zile după ce poliţiştii locali au găsit pubelele amplasate necorespunzător, în apropierea locuinţelor, sau deşeuri lăsate pe domeniul public. O astfel de societate a primit o amendă de 1.500 de lei. O altă firmă, cu sediul în Mazepa 2, care a tăiat fără autorizaţie rădăcinile unui arbore pentru a face nişte lucrări,a fost sancţionată cu 1.400 de lei. Abandonarea gunoiului pe domeniul public i-a atras o sancţiune usturătoare unui gălăţean de 58 de ani, care pentru o sacoşă cu deşeuri pe care avut ideea să o lase lângă o bancă de pe strada Tecuci, a primit o amendă de 800 de lei.

Seminţe şi scandal pe la baruri de cartier

Mâncatul de seminţe la colţul blocului fără să arunce cojile la coş le-a adus amenzi de 800 de lei mai multor locatari ai blocurilor ANL de la Gară. 800 de lei au de plătit trei tineri prinşi în această ipostază. Alţii, mai mulţi la număr, vor avea de plătit  între 500 şi 1.500 de lei fiindcă făceau scandal. Situaţii de acest gen au fost constatate în zona unor baruri de cartier, în zona Pieţei Centrale sau în Mazepa 1.

Străzi şi intersecţii blocate

Blocarea anumitor străzi şi mai ales a benzii pe unde merg mijloacele de transport în comun este sport naţional pentru unii şoferi fără bun simţ. Un vasluian de 31 de ani, care a parcat maşina pe linia de tramvai în Piaţa Centrală şi a blocat calea de rulare şi traficul pe strada Traian, între piaţă şi Basarabiei timp de 30 de minute, a primit 725 de lei amendă şi trei puncte penalizare. Un şofer de 48 de ani, de data aceasta  din Galaţi, care şi-a lăsat maşina pe banda unu, blocând intersecţia străzilor Nae Leonard şi Podul Înalt, are de plătit o amendă de 580 de lei şi a fost penalizat cu trei puncte.

Articolul precedentO fată de 13 ani, căutată de Poliţie după ce a dispărut de acasă
Articolul următorMistreți morți de pestă descoperiți în Pădurea Gârboavele