Un incident a avut loc astăzi dimineață, la Spitalul Județean din Galați. Un angajat al firmei care efectuează lucrările de reabilitare a fațadei unității medicale a leșinat în timp ce muncea pe schelă, al etajul al patrulea. Colegii muncitorului nu au putut să ajungă la el din cauza înălțimii mari la care acesta se afla și a poziției dificile, care împiedica accesul.

A fost nevoie de intervenția pompierilor. Două autospeciale de la ISU precum și o ambulanță SMURD au fost direcționate spre spital, ca să îl coboare pe muncitorul inconștient de la înălțimea de peste 15 metri.

”Persoana inconștientă a fost extrasă pe fereastra unei săli de operații de către paramedicii SMURD. Persoana a primit îngrijiri medicale și a rămas sub supravegherea medicilor”, a precizat lt. col. Eugen Chiriță, purtătorul de cuvânt al ISU Galați.

Muncitorul are 35 de ani și a suferit, potrivit informațiilor oferite de salvatori, o criză de lipotimie. Incidentul ar putea face și obiectul unor verificări din partea inspectorilor de muncă de la ITM Galați, care vor verifica dacă angajatul firmei avea efectuate investigațiile medicale și dacă era apt să lucreze în condiții cu grad sporit de periculozitate.

video: ISU Galați

Sursa: Realitatea de Galati